Salta pinnar

Sitter här med mina salta pinnar och laddar upp inför tjejmilen, mkt salt och vatten behövs och jag är på god väg. Sandra är min Pt.

Det har hänt rätt mycket sen sista tiden. Jag har kommit tillbaka till mitt kära Uppsala och träffat min underbara Sandra dock har Mojje stannat hemma i Småland :( Jag har hunnit varit i Köpenhamn med syster. Där vi shoppade tittade på sevärda platser, mystet och var ¨så lediga man bara kan vara. Jag har hunnit vara sjuk ett antal x gånger och jag har hunnit börja skolan och slutat jobba.

Skolan. JA jag kom in på kursen trots alla fel på vägen, fel kod m.m. Så just nu läser jag svenska som andraspråk eller SVAS. Är väldigt intressant och viktigt att ha en inblick i det med tanke på hur vårt samhälle ser ut idag. Kan även meddela att SVAS har en egen kursplan och att betyg finns i svenska som andra språk lika väl som i svenska som mordersmål. Så jag är otroligt glad över att jag kom in på kursen. Kursen är uppdelad i 4 kurser och just nu läser jag migration och kultur och grammatik och semantik. Ja vad ska jag säga om kurserna.. Grammatiken är grymt svår men det går nog bra. Kultur och migration känns ganska bra, i den kursen har jag redan hunnit läsa en skönlitterär bok: Ett öga rött. Ett smakprov från boken: "Ingen ville förstås ta ansvar och Halim tänkte dom kastade skulden mellan sig som dom bollar grisen"  Som ni kankse förstår så stavar jag inte som en kratta utan boken är skriven ur ett invandrarperspektiv, författaren har svenska som andraspråk. Eg. borde jag göra klart inlämningsuppgiften till denna bok men det tar jag nog imorgon innan jag åker till Stockholm. När jag ändå pratar om skolan så kan jag ju berätta nått om min klass. För det första hatar jag att byta klass varje termin med enkel matematik kan jag räkna ut att jag är inne på min femte klass. För det andra känner jag ingen och alla andra känner nån :( För det tredje så har de flesta läst 3 terminer svenska så det är super duktiga i grammatik och jag känner mig som en nolla. För det fjärde tänker jag nu kritisera mina svenska lärare på högstadiet och gymnasiet som inte ens har tagit order grammatik i sin mun ens, fy skäms på er.

Jag lära mig grammtiken nu
  s     fv              o                  tids adverbial

Jag kan ändå!!


Vad ska jag mer säga en veckan av skolan är gjord och nu ska jag avsluta denna arbetsvecka och gå ner och tvätta..

Träning och åter träning

Tiden rinner iväg rätt snabbt utan att hinna reflektera egentligen.

Knäna känns mycket bättre och jag kan köra på men träningen vilket innebär att jag tränar varannan dag och det känns ganska lagomt om än det är tungt. Efter att fått tips från Sandra så har jag lagt om min träning lite. Att springa en mil varje vecka kanske är lite överdrivet och det sliter på kroppen och inte minst knäna. Så nu blir det mindre av det och mer av intervaller fastän det är tråkigt. Men jag måste  nu finns inte så mkt tid för att träna nu. 
Från den 26 blir det ingen träning alls vilket ska bli hur skönt som helst. För just nu hinner inte kroppen återhämta sig. Det bästa med träningen är att man kan äta mycket. Det sämsta är hungern. Nu har jag tränat så länge att förbränningen är igång och hungern konstant.. JObbigt.


RSS 2.0