Earth hour

Ikväll kommer det släckas ner runt om, Jag har redan börjat förbereda pch tända ljus. Jag hoppas att alla gör det faktiskt eller alla som har nöjlighet iaf.Vet inte om man ska ta en promend senare eller om det är för mörkt då. Var rätt många kommuner som skulle vara med på detta.

Gäller att lägga sig tidigt ikväll eftersom klockan ställs tillbaka..

Har ont i halsen. Vill ha ont allt ont ur kroppen. Dagen som sådan har beståtta av tvätta och just nu städer jag och fixar. Kanske blir lite plugg, vet inte

Egentligen hade jag väl inget att säga som vanligt, men ändå sitter jag här ska fortsätta fixa nu.

Vad betyder egentigen didaktik

Det finns inga lätta svar i denna värld. Allt går att problematisera och se ur olika synvinklar, och det är just detta som vi gör med didaktikbegreppet. Jag trodde jag kunde det rätt ok innan denna kurs började, nu är jag bara mer förvirrad känner mig trött. En sak som är säker är att begreppen går in i varandra och inte är så himla olika, men vad är det som skijer dem åt? Det finns många frågor. Didaktik är ett sådant forskningsomårde som svävar lite.

Svävar gör också vår kära lärare, hon kan inte ha fattat boken själv. Jag har läst den 3 gånger och inte en gång till tänker jag öppna den .

På lördag är det earth hour funderar starkt på att befinna mig i stockholm och på Skansen, Är lite intresserad över kommunernas ställningstagande till detta runt om i Sverige. Hoppas att  de tar sitt ansvar..

Nu ska jag sätta mig med lite styrning och ledning det är egentligen kul. Vet allt om vad som hände på 90-talet och det är rätt spännande.  Undra om det hade sett annorlunda ut i skolans värld om inte den ekonomiska krisen drabbat landet.. ? Plugga är livet, om man kunde välja bort stressen min kropp paller inte detta.

Snart så

Snart ska min blogg bli lite mer seriös eller så läggs den ner. Dock finns det en risk för att det kommer handla om skola och utbildningsfrågor, vilket kanske inte är så konstigt. Finns allt för många bloggar utan något innehåll och jag vill inte bli en av dem..

Jag och sandra har pluggat och behandlat området didaktik. Känns svårt och jag har definitivt inte greppet detta ännu och jag känner mig stressad över detta. Idag står betyg och bedömning på schemat. Spännande hoppas jag

Ï förrgår hade jag en dispyt med en av mina lärare, så nu har jag mailat kursansvarig och hoppas på att få respons. Jag tycker inte man ska utbilda lärare till att göra en sak och sedan gör en helt annan sak själv. Om hela klassens arbete var ig, då måste man få veta hur man ska förbättre det. Som lärare tjänar man inte att gå i försvarsställning..

Skolan 9-12
Jobba 12.30- 17
Träna

Dags att börja göra sig redo för en lång dag! Kanske lite mer seriöst ?

Rätt forum

Det här är väl rätt forum för att skryta om sig själv ? Jag tror det. Det känns som att man alltid måste hävda sig själv och det man gör, man vill att andra ska vet hur duktig man är :P Är det inte så? Bara för att jag är lika bra som alla andra så ska jag berätta vad jag har gjort idag. Idag har jag tränat, sprang 1½mil på gymmet idag. Stolt !! En kille eller man tycket nog att jag var duktig. Han började prata med mig efteråt, blev glad, FInns hopp om en trevlig värld!!

Har pluggat massa idag. Känner mig rätt duktig!! Nu vill jag sova är helt död.. eller trött

Det är sant!

Det är sant, nu har fem underbara veckor gått , jag kan knappast förstå det själv. Det har gått så fruktansvärt fort och jag har haft det så otroligt bra, både med min handledare och med mina underbara elever/barn. För barn är vad de är, små liv som är vår framtid. Små liv med massor med kloka tankar. Igår var det en tung dag på många sätt vilket gjorde att denna jobbiga dag ändå blev bättre. Jag har förberett barnen på att det är sista veckan och så vidare såsom man gör med barn, men jag har nog gjort det lika mycket för min egen skull!

Igår var jag på fest, inte med en massa lärare, utan med massa andra människor. Jag Hade otroligt trevligt, men verkligheten kommer ikapp en. Alla som var där är klara med sina utb. 2012-2013, men jag är klar 2010 usch... Jag vill inte, inte jag vill inte vara klar. Jag vill också fortsätta plugga, leva studentlivet finns det nå bätrre, jag vill inte bli vuxen.. Jag vill inte fatta beslut om var jag ska söka jobb eller vart jag ska flytta osv. Inte för att det behöver vara för resten av livet, men jag vill inte. Vad ska jag göra, lever i en väldigt stressad tillvaro just nu, med massor med tankar.

Idag har jag bara haft några lektioner vilket kändes bra! Sedan blev det fika och ett stort kramkalas. Jag fick presenter och massor med kramar& kramarna var lika bra som presenterna! Jag hoppas att få jobba i klassen snart igen.!!! Längtar.

Just det! Ett stort Grattis till Jörgen som har blivit pappa!

"It takes a village to raise a child"

"It takes a village to raise a child" Hillary Clinton . Citatet hörde jag två gånger på en och samma dag. Först på kommundagen och på föräldrarmötet när skolpsykologen pratade. De talar för sig själv, och jag tror att man verkligen måste hjälpas åt att uppfostra barnen, det är inget som någon kan göra själv. Barn befinner sig i flera olika kontexter där det måste ha vägledning. Man ska inte tro att barn bara kan helt automatiskt och sedan kan ta konsekvensera förebilder är viktiga. De viktigaste är att förstärka när ett barn gör något bra!! För det är ju de bra beteendet som vi vill att de ska upprepa!

Igår var  det en fest.. Var förjävligt att städa upp allt skit och skämma å säga att duken var full av rödvin och två gals var trasiga blää..:( Men annars var det mycket trevligt . Det betydde mycket att ni som kom kom. :) Nu blir det inte alkohol på ett tag, min kropp orkarinte det.

Idag har varit en seg dag. Har träffat Viktoria och sagt hejdå till henne.. Vill inte att hon ska åka bort :(


Kommer sakna henne!


Rubrik?

Vad svårt det är att sätta rubrik!!
Vad ska jag skriva, min onda rygg har börjat bli bättre och idag sprang jag hem från praktiken. Det var skönt, men nu har jag lite ont. Jag borde både städa å plugga men har ingen lust just. nu iaf. Som ni vet har jag praktik och det är med väldigt blandade känslor. Älskar barnen å min handledare är helt underbar. Men sen är det vissa saker som inte alls känns bra, vilket jag tycker är väldigt jobbigt.

Jag vill börjar träna på riktgt!! Jag vill sätta upp nya mål, med träningen. Jag vet itne om ett mål ska vara att jag ska springa mellan Norrfjärden och Luleå i sommar. Dock inte med ryggsäck där är lite jobbigt, men funkar.

Igår hade vi ett värdelöst seminarium och jag höll på att börja grina jag vill inte bli lärare. Den tanke förändrades igen då jag var på föräldrarmöte och träffade massa trevliga föräldrar !! Dock känner jag mig inte säker på mitt yrkesval tyvärr.

Helgen börjar med städa och plugg!!!!

RSS 2.0