Inget liv... ??

Som student har man tydligen inte rätt till sitt liv längre. Utan som student ska man bara anpassa sig, man ska bara ge, och man får inget tillbaka. Jag som student har inga rättigheter, för det lärare och institutionener besitter all makt. Denna gång är det inte vi som har gjort nått fel, utan läraren som har lagt 1 tenta efter terminens slut. Som alla fattar går ju inte det. Å det tog bara 10 veckor för vår smarta lärare att inse detta. Så nu så har vi två tentamen tillfälle att välja, ett den 19/12 och ett 15/1. Dock har jag bara ett alternativ eftersom jag åker hem den 17 för att ha lite julledigt. Så som det ser ut nu så måste jag skriva tenta i andraspråksinlärning 15/1 och fonetik tenta 16/1. Detta pga av att läraren har klantat sig. Det är inte läraren som har gjort  fel som kommer i kläm utan vi studenter. Oddsen för att klara fonetik tentan miskade drastiskt . Det är inte optimalt att skriva två relativt stora tentor inom två dagar. Att skriva en tenta är så mkt mer än att skriva ner sin kunskap. Det är som ett lopp, man ser målet långt där borta, när man nått mållinjen faller man ihop och är helt slutkörd. Tänk dig då att du ska springa ett lopp till, dessutom i fonetik, kan inte bli värre.

Ska skriva ett argt mail till läraren för att kolla om jag kan skriva tenta innan jag åker hem. Man vet aldrig hon kanske vaknar på rätt sida och är generös. Om inte, så vet jag inte hur jag ska göra, kanske hoppar över fonetik tentan med tanke på att 60% inte klarade tentan förra terminen. Eller jag gör tentan så jag har en anledning till varför jag inte klarade den. Eller så kan man ju gå å titta på den och känna sig lite mer  misslyckad. Det finns många alternativ faktiskt . Dock finns det inget värre än problem som någon annan skapar åt en. Problem som man inte kan påverka. Som man inte redan hade nog med problem. .....

Vill bara bli frisk och ...Vill bara bli klar med utb. nu för jag har massa planer för mitt liv. :)

Inget liv?? Jag har faktiskt ett liv & mål med mitt liv ,men det är jävligt störande när folk sätter käppar i hjulet .. (Jag går inte in för att misslyckas men förutsättningar spelar också roll)


utmaning

Ska iväg å träna orkar inte egentligen men måste. Jag har ju en stor utmaning ska ju springa göteborgsvarvet med mina galna kusiner. SÅ träna träna träna är vad som gäller nu. Ska möta Sandra på gymmet om ca.10 min så bäst att dra nu

Fan jag glömde honom

Kusinträffen igår var en väldigt lycka. Vi träffades på st. erkisplan och sen började vi gå mot bowlingen. Det var jag, sofia chrille, martin och moa, helena å tomas, pär och lille otto. Vi börjar gå, sen vänder jag mig om till Pär och frågar var Otto är? - Fan han glömde jag, det har aldrig hänt. (haha stackars barn.) Sedan bowlade vi vilket var hur kul som helst dock förlorade jag för ovanlighetens skull:P Synd Pär var duktig !! Sedan gick vi på en bar å drack öl medan Martin å Pär jag å handlade middag. Sedan åt vi en trevlig å mysig middag med alla våra kusiner får då hade även Magnus å Sofie dykt upp. Vi sjöng massa sånger drack massa öl å vin å hade trevligt.

Mina perfekta kusiner..var tog de vägen. ??Den andra var värre än den andra. Iallafall Martin blev lite för full.. Han påstod att jag var nykteriskt vilket inte stämmer. Jag tänker på former och dessutom bestämde vi igår att springa göteborgsvarvet  i år. Vad har jag gett mig in på, mina kusiner är ju vältränade, även deras respektive. ojoj hårdträning gäller från och med imorgon.

Vi hann även väcka Otto under kvällen och jag var nära att ringa socialen :) Men kring 1 drog vi ut på ett uteställe drack lite drickar och bara umgicks. Helena fyllde ju år så det var  trevligt att fira henne också. Jag älskar att umgås med olika typer av människor, man får faktiskt ett vidare perspektiv på livet kanske både på gott å ont.

Martin han var full som ett ägg iaf nästa. Han skulle hitta en kille åt mig. Men det gick inte så bra, han var för fuller. Dock har han sagt att det inte blir någon 30-års fest utan sina kusiner så då kanske man kan hitta en ung snygg läkare. Det skulle ju inte vara helt fel. Så våran slutsats efter kvällen blev att om ni vill bli alkolister får ni gå till doktor Martin som för övrigt hatar alla patienter. De som vill bli nykterister får komma til lärare Maja.

Finns hur mycket som helst att berätta. Men mina perfekta kusiner är rätt roliga å galna också.

Tack för en lyckad kväll !

perfomansanalys

Trodde att det inte skulle vara så svårt att göra en perfomansanalys men det var det tydligen. Hatar nominalfraser. Snart är det grammatiktenta usch usch. Men har lite tid på mig än. Men först ska analysen in.. Nominalfras, verbfras och satser. Det är kul att läsa texter som utbytesstudenter har skrivit dock :) Jag har fått en helhet om vad det innebär att lära sig ett nytt språk och det är inte så bara...


Har väl inte så mkt att säga egentligen.. Denna vecka ser rätt tråkig ut. och förresten har halva veckan gått.. får inte ihop hur tiden kan gå så snabbt. Har inget liv.. Hatar det här livet..Visste ni att rent teoretiskt har jag helg nu.. Fyfan.. Inga rutiner.. Å ingen Annie som är hemma som man kan snacka skit med.


sova nu


Jävla skit liv

Hatar allt så jävla mycket.. Tur att jag har varit å tränat och är rätt utmattad annars skulle jag kasta ut datorn genom fönstret . Borde nog inte sitta vid datorn den ligger illa till. Vet inte, men det var längesen jag var såhär sårad. Det var längesen jag kände mig såhär stressad i livet. Det var längesen jag kände mig såhär fri. Det var längesen jag kände ett stort hopp samtidigt som en sån stor hopplöshet. ..

Fan jag ska göra allt som jag vill göra.. Jag har faktiskt möjligheten..Ska inte deppa nu. För inget kan väl bli sämre iaf, hoppas iallafall inte det. Nu kan bara allt bli bättre.. Vill gå tillbaka å träna å bara köra skiten ur mig...Men 2 timmar på gymmet kanske räcker.. Men vet inte var jag ska göra av all min ilska... Packa ner den i en liten ask och plocka upp den nästa gång jag går å tränar och bli kvitt den. Om det vore så lätt. Om allt bara skulle vara lite lättare.

Fan vad less jag är...Men det är bara att ta tag i livet och le ett leende som inte finns egentligen, men som alla vill se.

Städa-Tvätta-Plugga

tentan är över

Nu är tentan äntligen över och jag känner en stor lättnad, vet inte riktitg hur det gick, men hoppet är det sista som sviker människan. Men jag skiter i det just nu. Har bara en slappar kväll med mig själv. Vet inte riktigt har varit med mig själv hela veckan, men dock måste jag ändå ha tid för mig själv. Å bara låta allt lägga sig.

Idag ska jag inte öppna en bok. Dock ligger jag efter i grammatiken, men det får jag ta tag i imorgon och inte idag. Jag behöver vila. Skulle behöva städa mitt rum som har blivit a big mess nu när jag pluggat till tentan och inte orkat bry mig.

Idag känns allt lite lättare!!

tentaplugg

Har ni hört ett sånt konstigt ord, som används nån nåra veckor före en tenta. Nu ska jag börja tentaplugga hör man många säga. Men vad fan, man har ju pluggat som en galning veckorna innan så vad är skillnade. De är ju inte så att man lär sig allt den sista veckan utan tvärttom. ajja. Jag har iaf börjar bli rastlös å okoncentrerad, vilket inte är bra, men kanske ett tecken på att jag kan det :P

Har haft en hemsk dag på jobbet idag..mer än då kan jag inte säga..Vi är iaf vikariestarkt. Bara vikarier. Tur att man är så duktig!!!


Igår tränade jag i hela 2 timmar. Först värmde jag upp, ca 30 min, sedan tränade jag mage å rygg i ca 40 min. Som pulsökande och nedvärvning sprang jag 1 mil. Var skönt för kroppen. Som sagt är jag inte inte alls vältränad tyvärr.. Men det kommer

Nu ska jag ta en tidig kväll för att plugga imorgon!!

Sleep tight

20 kr

Idag har jag gjort en sak som jag egentligen inte vet hur jag ställer mig till. De kan fram en Kvinna och frågade om jag hade en 10 å ge till henne. Det hade jag inte men jag hade 20 kr, som jag gav till henne. När jag tog fram min plånbok så höll hon på att flyga på mig. Men jag stod på mig och sa till henne att ta det lungt och vänta, med bestämd röst. 20 kr är inte mycket för mig fastän jag är en fattig student, men jag vet inte om man ska ge bort pengar till folk som tigger. Jag är egentligen emot det. Nästa gång ska jag ge 20 kr till nått som känns bra! Till nån som inte tigger.

Hallå 20 kr.. Vem bryr sig. Alla har råd med det.

Nu ska jag städa, sen ska jag fortsätta plugga å sen blir det nog gymmet kanske :) Vet inte riktigt.

Det var 20 kr!


Kan det bli värre??

Kan det bli värre. Blir så less och ledsen, men det kanske inte spelar nån roll om det gör ont i mig. Det kanske  är så det ska vara det hårda och verkliga livet är. Jag vet inte längre.. Just nu kom en våg över mig där all känns skit. Och att ha tenta på det är gör ju inte saken bättre. Fan vad less jag blir.

Idag har jag pluggat, när jag kom hem från skolan blev jag bjuden på middag av min kära korridorare Annie, vilken ängel, skönt att slippa bry sig så mycket och bara äta! Tack! Jag vet inte vad jag skulle göra utan min två tjejer i korren. För korren har blivit nått killgetto.. :P hahah så farligt är det inte, men föredrar andå att bo med tjejer :)

Tack å tack (fan, tack kanske överanvänds.. jag tycker inte det men jag tror min lärare tycket det och vad spelar det för roll, det är ett ord som visar ens uppskattning. Om det svenska folket skulle bli lite mer artiga skulle väl inte skada nån???)

Jag har skrivit en lista med mina drömmar och jag hoppas få uppleva nåra av dem. Och vill man nog mycket ska det inte vara några problem. Inget/Ingen begränsar mitt liv, vilket jag är tacksam över!! Jag äger en sak och det är mitt eget liv. !!Tänker iaf inte ruttna bort !!

Sova nu, Pluggdag imorgon !! Nu kan allt bara bli bättre..

Tack, Tack, Tack, Tack, Tack , Tack å Tack

fort. till min Julia

Lördag morgon helt underbart, ingen stress iaf. jag borde plugga men jag tar det senare :) Igår kan jag säga dig att de hände mycket. Jag pluggade hela dagen lång och efter de så var jag trött å grinig gick och la mig å vilade, vilket inte hör till vanligheten. Därefter följde jag med Annie i min korridor på fest. Vi lagade iaf hemmagjord pizza. Sen begav vi oss in till stan. Innan dess hann vi smida planer, men de är hemliga än så länge, men jag lovar att du ska bli den första som ska få vet. (Nu tror du  att det är nått stort, men det är de inte), men det gjorde iaf min dag. Sen gick vi å dansade på ett varmt ÖG. Sen blev de efterfest i korridoren men hårdbrömackor :) Låter det inte bra.

Idag ska jag plugga. Syster kommer in till Uppsala ska hinna träffa henne. Hjälpa Elin å flytta. Å träffa min Sandra hoppas jag!

Detta är till dig, min JULIA!!

Till min Julia

Här kommer en snabb tillbakablick i mitt liv.

Veckan har bestått av mycket plugg! Har ju tenta om en vecka och vet inte riktigt hur jag ska plugga till den ,så lite stressad är jag. Jag har hunnit få min telefon, men har inte satt mig in i den riktigt än. Jag har hunnit jobba vara på tjejmiddag. Igår bakade jag bullar och hade nåra kompisar på fika,vilket var trevligt. Å nu sitter jag å funderar på om jag ska gå å träna, har ont i halsen.. Nu vet du :)

Ska skriva mer sen!!

Massa kramar till min Julia!!

En bra fredag

En bra fredag blev  plugg under dan, sen blev det middag med Annie och hennes pojkvän :) Mysigt med lite sällskap så man inte dör av uttråkning. I helgen blir det en lugn helg. ska inte plugga så mkt ska äta min grötfrukost å sen hänga på dörrlåstet till gymmet kl 10 då de öpnnar. Ville att de skulle öppnat kl 7 så att inte halva dagen hinner gå. Men jag tänker ligga kvar i sängen å mysa å sen gå till gymmet.

Ha en bra helg!


...eftet några dar i misär...

Ja nu känns faktiskt altt bättre. Dagen började kl 6.00 då väckar ringde och det gick rätt bra att kliva upp då faktiskt. Sen jobbade jag från 7.30 fram till 12.30. Efter det åkte jag tukk skolan där jag lunchade med Viktoria och pluggade pronomen samt attribut. Lektion mellan 14-18 och sen en promenad hem i regnet eftersom jag inte orkade träna. Poängen med att jag berättar det här är nog för att jag är övertrött och kan inte koncentrera mig fastän jag är hur glad som helst. Har skrivit lite på min hemtenta men jag svävar på moln. Konstigt.

Har inte så mycket kvar på hemtenta men känner mig inte nöjd för 5 öre. Så det känns tråkigt, men ibland behöver man inte vara perfektionist. Ibland får det bli som det blir. Imorgon ska jag göra klar tentan.

Känns bra att kunna jobba. Jobba ger en massa erfarenhet och man får tillfälle att reflektera om sådant som man inte kan läsa sig till i böcker. Extra roligt är att jag kommer att jobba i en och samma klass lite under hösten. Känns skönt att få chansen att lära känna barnen. Förövrigt  är det en F-klass.  Att jag får jobba beror på att de behöver någon som kan jobba då en av vikarierna inte kan jobba och då får jag all den tid som blir , vilket är ca. 1-2 ggr/ vecka. Lycklig över erfarenheten och även pengarna!!

..efter några dar i misär verkar allt bli bättre...

RSS 2.0