Examensarbete

Det går sakta men säkert framåt. Idag har det dock gått riktigt bra, har producerat text idag, vilket var ett tag sen. Så jag känner mig hoppfull. Just nu har jag ett break och jag hoppas att det går bra sen när jag fortsätter också. Det som känns svårt nu är hur resultatet ska presenteras. Men jag hoppas att min lösning är bra. Det är så många frågor man ska ställa sig hela tiden. Å svaren, ja svaren vet inte vad man ska säga: jag har ställt mig frågan 10 ggr nu, men fortfarande inte vad jag ska svara.

Imorgon ska jag på mi första intervju, därefter ska jag äta lunch med Camilla, ska bli trevligt, vet inte när jag var där sist. Igår när jag pratade med henne började jag längta tillbaka till England så fruktansvärt mycket. Kommer tyvärr inte hinna träffa barnen, men det får bli en annan gång. Ska iaf bli nice.

Kommer nog att stanna i stockholm till onsdagen då jag har min andra intervju. Är lite nervös. Men nu känns det verkligen som att man är påväg in i en ny fas i livet. Å jag njuter av var jag befinner mig övergångsperioden och vart jag kommer att befinna mig om inte allt för länge.

Livet är sånt å jag gillar det.

Intervju

Intervju x2 kommer denna text att handla om. Idag ska jag ha en intervju till, kommer nog bli bra, jag vet att det är en trevlig mamma :) Jag är inte nervös eller så längre. Det har jag varit tillräckligt med gånger.

Den andra intervjun handlar om den jag ska på på tisdag i stockholm. Jag ska vara ärlig och säga att det inte är mitt drömjobb, men bättre än inget och för det andra vet man ju inte hur många som sökt det och vem som kommer att få det. Ska bli spännande å se vad de säger. Vad de ställer för frågor. Löneanspråk, jag har grubblat jag vet nog vad jag kommer att begär, kommer nog lägga mig lite högre än vad jag kommer att få. Martina hade lagt sig för lågt. Medan henne kompis fick 1000kr mer bara för att hon begärde mer.

Det löser sig....Ska bli skojjj

Intervju

Intervju x2 kommer denna text att handla om. Idag ska jag ha en intervju till, kommer nog bli bra, jag vet att det är en trevlig mamma :) Jag är inte nervös eller så längre. Det har jag varit tillräckligt med gånger.

Den andra intervjun handlar om den jag ska på på tisdag i stockholm. Jag ska vara ärlig och säga att det inte är mitt drömjobb, men bättre än inget och för det andra vet man ju inte hur många som sökt det och vem som kommer att få det. Ska bli spännande å se vad de säger. Vad de ställer för frågor. Löneanspråk, jag har grubblat jag vet nog vad jag kommer att begär, kommer nog lägga mig lite högre än vad jag kommer att få. Martina hade lagt sig för lågt. Medan henne kompis fick 1000kr mer bara för att hon begärde mer.

Det löser sig....Ska bli skojjj

Dagen till ära

Dagen har inte alls varit bra. Uppsatsen har gått segast å dagen har varit bortkastade. Tur att det kommer fler dar. Vad händer med uppsatsen imorgon gör jag min tredje intervju och det kommer nog gå helt okej,hoppas jag. Det blir mycket att göra igen då transkriberingen tar en hel del tid. Lyssna skriva Lyssna skriva. Men det är ju en del av jobbet så.. Känns som denna termin bara försvinner, kan inte förklara men tiden bara flyger fram.


Ska lägga mig nu så att jag orkar upp imorgon ! Ny dag nya tag

Idag

Idag ska jag ha min första intervju, jag är ganska nervös men jag satt uppe länge igår och gick igenom allt. Det kommer nog bli bra. Imorgon ska jag ha min andra, längtar då får jag ett material att arbeta med. Igår köpte jag en diktafon, för att kunna spela in intervjuerna. Kommer även ha användning av den i min undervisning. Om jag inte vill så  ha den så ska mammas jobb köpa den av mig, De ska ändå köpa diaktafoner till sitt jobb så.
  

press

Har haft en underbar helg,utan någon press. I fredags tog jag det lungt, somnade på golvet nedanför soffan kl. 16 och sen hände det inte så mycket mer den kvällen.

Lördagen började med en skönlångpromenad med Hugo. En lång frukost och sedan storstädning, riktigt skönt ska jag säga. Dock inte så kul när man måste börja städa sitt egna rum. På kvällen gjorde vi världens godaste soppa och till efterrätt pannacotta. Riktigt mumsigt!! :)Till detta blev den en film!!

Idag började dagen med en långpromenad och en galen Hugo som jag tänkt mörda:P Därefter frukost . Därefter gick jag till sats å skulle  lyfta lite, men icke, hon i receptionen lurade på mig ett cykelpass och jag var helt förstörd efter det. Galet jobbigt. Hem lunch å sen plugg.

Jag har pluggat, å det går som bäst på helgerna då man inte känner någon press., Jag älskar det. Plugget är betsått i att ändra språkliga fel och massa sånt. Kul med uppsatsen idag. Men det är idag.

Under dagen har jag också fått klart mitt CV nice. nu ska jag söka jobb. Jag har ju planerat mitt liv efter jul,med en inkomst, annars måste jag lägga väldigt många planer på hyllan om detta inte går. Jag önskar mig ett jobb, ska få ett och jag ser positivt på framtiden...

Det var min helg och den har varit bra!


Det går segt

Nu går uppsatsen riktigt segt, Är svårt att veta var man ska börja. Just nu känner jag mig trött på att skriva uppsats och helst skulle jag vilja börja intervjua. Först ska intervjugudien färdigställas, inte det lättaste. Handledaren ställer höga krav, men jag tror att det kommer att bli bra. Jag litar på hennes förmåga och jag tror hon vet vad hon talar om, fastän det känns jobbigt just i studen.

På handledningen i måndags kände jag att hon hade jättemycket synpukter, samtidigt som hon tycke att jag verkade vara rätt duktig.

Och vet ni: Det var första gången som jag fick beröm för mitt språk. Första gången på snart 23 år. Blev så glad. Så enormt glad. Gav mig värsta kicken. Jag är gladast i världen över det.

Studentlivet börjar gå mot sitt slut. Jag vet inte hur man ska känna inför detta.

Nu ska jag å Hugo Skriva lite på min fantastiska uppsats. Har typ skrivit 15 sidor, well done!!


Ett sista ryck innan helgen.

Saknar!

Jag saknar inte mamma och pappa,  och tur är väl det.. Jag saknar England. Jag saknar att leva i en annan miljö, konstigt att jag uppsakattar detta mer nu, än när jag befann mig idag.
England är i många avsende ett bra land¨, och som med alla länder finns det nackdelar.

Artigheten, vänligheten, storstadskänslan, husen, tvågalsfönster, parkerna,  vänstertrafiken, mataffärerna,

Saknar det så himla mycket!!
England kommer alltid att vara mitt andraland, som jag definitivt kommer ha en relation till på ett eller annat sätt.

SAKNAR

Sandra man får skryta, man får skryta som fan!!

Uppsats

Nu har uppsatsskrivandet börjat på riktigt. Jag är nervös, och just nu väntar jag på att börja intervjua kan inte göra så mycket innan dess. Vet inte heller vilken teori som jag ska ha. Någon som har erfarenhet av detta. Ska iväg till skolan snart, men vet inte riktigt vad jag ska plugga på. Det är svårt då man inte riktigt vet vad nästa steg är. Idag ska jag iaf träffa min handledare, känner mig nervös, kan inte bestämma vad jag tycker om henne. Hon är så svår på nått sätt.


Igår tränade jag. Jag älskar det.

Välmående

Vad är egentligen välmående. Jag ska berätta vad det är för mig iaf. Igår kännde jag nog välmående vid minst tre olika tillfällen.

1. Att träna: Det ger mig så mycket enegri, Denna typ av valmående är en av de bästa för att kroppen och koppen är så befriade. Jag skulle vilja påstå att en stor del för att, uppleva välmående handlar om att röra på sig. Det finns nog ingen enkel genväg. När man tränar ökar endorfinhalten i kroppen vilket innebär att kroppens egna morfi ökar vilket i sin tur leder till större välbehag.
Tänk själv börjar kroppen producera eget morfin är det klart att det blir som en drog :) Att träna för mig är en drog. Om jag inte kan träna så mår jag dåligt. Rutinerna faller oftas då. Ja som farmor sa,´träna är en drog som man inte får nog av. Det finns inget tillfälle som när jag tränar som får mig att känna detta.

2. Att bara softa å umgås med folk man tycker om. Som igår, att baka med Sandra och sen sitta å snacka med henne å Helena ger mig så mycket energi. Jag känner ett lugn som gör att jag känner ett välmående som inte går att beskriva med ord!

3. Igår tog jag mig ut, först på Katalin och där spelade Salem Al Fakir. Senare vidare till Saluhallen och vid 5 la jag mig i sängen. Var så himla nöjd med kväll var så mysig, hade så kul! Jag hade så kul trots att jag inte drack. Ingen ifrågasatte mitt val, vilket jag är tacksam över. Jag hade lika kul för det shakade loss och skrattade :) En lyckad kväll helt enkelt. Å visst är Samlen söt, annat går ju inte att säga!!

Alkohol:
Jag kan dricka alkohol, jag kan ha lika roligt utan den. Om jag väljer bort den så gör jag det inte för att att
1. religösa skäl
2. fd alkolist

Jag gör det för att jag vill helt enkelt.

vilar

För tillfället ligger uppsatsen på hatthyllan å vilar, medan jag sitter i skola å skriver PM. Äntligen har jag satt mig ner och på riktigt börjat fokusera på pm:et, som tur är kan jag använda delar från uppsatsen, blir att klippa lite hit å dit. Halsen gör ont, vaknade sent för att vara mig närnare bestämt halvsju och mådde skittåligt. gick upp och tog en strepsil och gick å la mig igen. Hugo kom å la sig i fotändan och värmde mig.

Nu sitter jag å fryser på ILU. Förhoppningsvis ska jag ta sprutan idag mot svininfluensan .. Om jag hinner(tydligen ska man inte träna på två dagar, så jag får se hur det blir med den saken. )

Frustration

Har inte producerat så mycket i text, vilket känns jobbigt. Står på samma ställe kommer varken framåt, eller bakåt. Just nu står Pm skrivande högt upp på lista och jag hoppas att det ska bli klart rätt snart. Jag vet inte hur många timmar per dag som jag ägnar mina tankar åt denna uppsats, många iaf. Men kanske en tiondel av denna går till att producera nått. Det känns som man inte gör nått, men jag har insett att det är en process, där allt har sin tid. När man producerar ½ halv sida är man så nöjd. Varför tänka på allt negativt. Allt måste mynna ut i nått. Nått bra. Klart det känns jobbigt emellanåt, men så är det alltid. Man lär sig alltid något nytt.

Imorgon blir det plugg, tvätt och träning. Så nu blir det till att sova för att orka upp tidigt imorgon

RSS 2.0