Börja om från början

Börja om från början är precis vad jag har gjort med min uppsats. Nytt syfte ny frågeställning, men vet inte riktigt hur jag går vidare nu. Känns som man kör fast 10 gånger per dag. Skapar ångest. skpaäsr oro.

Nu är mitt näste steg att se över möjliga tillvägagångssätt. ..Göra en intervjugudie

avhandlingar tar aldrig slut

Avhandlingarna tar aldrig slut. Det är avhandling på avhandling. Sida upp och sida ner.
Läser så otroligt mycket att det är svårt att bedöma vad som är relevant. Det jag önskar mig är en stor potion energi och massor med hjälp.

Ska dyka i boken innan jag ska dra till skolan.

Ett steg fram tre tillbaka

Ja, det är så det känns, när man sitter med uppsatsen. De går sakta man säkert i rätt riktining. Syftet har jag nu skrivit för tredje gången och frågan är om det är bra ? Det ska vara så exakt, det ska inte gå att misstolkas, det ska vara ett syfte som motsvarar det jag verkligen kommer att undersöka. Det är svårt. Metoddelen känns också tung, vet inte hur man ska skriva metod. Vet inte hur jag ska strukturera min metoddel ens, hur ska mitt urval se ut. Kanske måste ta tag i det först.




Ung, dum och kvinna, kan det bli värre

Visste ni det, jag går min sjunde termin på universitet. Jag ska bli lärare och jag kan inte  alfabetet. Jag är ung, dum  och kvinna, vad mer behöver jag säga. Dessa tre faktorer varkar ge vissa människor legitimitet till att bete sig hur dem vill.  Ibland undrar man vad vissa yrkeskategorier har för funktion.

Idag var jag på ett uni. bibliotek här i stan å letade en bok.
Jag visste att den skulle stå på Em:c Kärrbyn, men hittade den inte. Gick till disken för att få lite hjälp, hon sa att den skulle stå på Em:c skola.

B-hittar du den inte kom tillbaka då.
(jag leter)
J- jag hittar den inte.
(hon letar den och hittar den ) B-Ja du letade nog inte ordentligt.

Jag fortsätter leta böcker. Går sedan för att låna dem.
B:Hon snäser till mig - ska du ha den boken?
J:- ja
J: Ja det är ju tråkigt att alltid bli dumförklarad, varje gång man ska låna en bok.
B:- Du letade inte ordentliget, du kanske ska ta å lära dig alfabetet

Vill ni veta en sak, det finns maktsturkturer i vårt samhälle, vi har olika maktpositioner i olika situationer, men det ger ändå INGEN rätten att kränka någon annan. För det andra så kan man inte använda makt när det gäller intigritet.

Jag vill inte identifiera mig som vuxen, om vuxna ska bete sig på det sättet. Vad ger det för bild till unga. Samhället kan inte skylla på unga när det klagar på denna grupp, vem lär de sig av. Om de möter människor som är som denna biliotekarie, är det väl inte så konstigt att de präglas av sättet de blir bemötta på. Bli inte förvånade, men det är ju på samma sätt det kommer ut och bemöter sin omvärld på.

Skärpning alla Vuxna.

Ung, dum och kvinna


Veckan att göra!

Här kommer en liten lista på vad som ska vara klart tills på söndag. Om jag skriv det här kommer det nog bli gjort i tid!!

Att göra innan söndag:

1. Skriva in alla rubriker som kommer att finnas i min uppsats.
2 Skriva ett  utkast på syfte och frågeställning, samt inledning
3. Brev till rektor föräldrar
4.Samt börja titta över metodval


sena kvällar och tidiga

Vaknade för ca en timma sen. Jag kan inte påstå att jag var pigg direkt, men nu är jag uppe. Om en timma ska jag ta mig an veckans första träningspass. Det blir cykel kommer sitta fint. Kommer gå runt å vara hungrig hela dagen, som alltid efter cykel, men vad gör det. Just nu sitter jag med en tekopp och en halvbanan. Gött.


Jag har iallafall anmält mig till göteborgsvarvet! Kommer nog bli bra, hoppas på att kunna köra full löpträning under våren.


Dagen

Dagen har inte gett utrymme för så mycket uppsatsskrivande. Har dock kommit igång med bakgrunden, och det känns helt okej. Jag har börjat läsa en avhandling, som är mycket intressant. Ibland undrar jag om jag valt rätt yrke, finns så mycket som är så himla roligt. Jag ska erkänna att politik och då särskilda politiska frågor är rätt intressant. Jag kan även medge att titta på olika händelser ur ett historsikt perspektiv är roligt. Man får förståelse för varför saker och ting ser ut som det gör. Man inser att det finns en logisk anledning till varför det ser ut som det gör, vilket utan detta perspektiv kan vara svåra att förstå.

Skolpliktsfrågan och åldern för när man börjar skolan är en sådan fråga. Hur kommer det  sig att i vissa länder börjar man skolan när man är 4 år och i Sverige 7 år och hur kan jag ställa mig frågan om 6 åringar verkligen klarar av skolan??

Ja ni kanske fattar. Man kanske inte behöver läsa avhandlingar för att fatta, men dem ger en iallafall ett djupare perspektiv. Detta djupare perspektiv kan ni ta del av när min uppsats är klar dvs. om 3 månader.


Fredagen

Ifradags var jag på biblioteket i flera timmar å letade litteratur, så nu ska jag väl sätta mig ner å gå igenom den. Se vad jag kan hitta som är relevant för min uppsats. Det finns fortfarande ett dilemma och det är att jag inte har hittat några avhandlingar. Avhandlingar är redan granskade och därför mer trovärdga. Men jag får leta vidare.
Jag måste bara säga att  de som jobbar på bibliotek är väldigt olika, vissa är så himla trevliga å hjälpsamma, medan andra tycker att man ska klara sig helt själv. Jag fattar inte. Finns ju ingen mening att de ska sitta där bakom disken 3 pers å inte hjälpa till när man behöver deras hjälp. Killen som hjälpte mig i fredags hade självinsikt och sa det är ju mitt jobb, å skrattade, det skulle ju vara konstigt om du hittade fortare än mig..
Så sant!!!
Idag måste jag maila min handledare å fråga vad som är nästa steg.


handledning

Igår var det grupp handledning. Var inte så givande tyvärr skulle behöva indivduell hjälp nu. Har kommit en bit. Har skrivit syfte, frågeställning och avgräning. Nu håller jag på med litteraturssökning. Vilket är ett gigantiskt arbete. Har just läst en rapport från skolverket. Pratat med nåra på skolverket å lite sånt.

Nu ska jag på föreläsning. Hoppas den är dålig så att jag kan gå till biblioteket istället, måste leta på lite..

Jag ska skriv mer sen !!

Uppsats

Ja, nu mer kommer min blogg vara fylld av uppsatstankar. När man ska göra ett större projekt är det viktigt att dokumenter vad man gör och reflektera över detta. Allt detta kommer jag göra i bloggen och då kan även ni som vill följa med min uppsatsresa.

Igår hade jag riktigt panik över uppsatsen, eftersom jag ska träffa min handledare idag. Jag satt å försökte komma på hur jag skulle formelara ett litet pm som visar strukturen över hur min uppsats kommer att se ut. Det gick inte så bra. I panik ringde jag Elin, och senare på kvällen kom hon över å hjälpte mig. Jag har nu skrivit ett syfte, en frågeställning, avgränsning till viss del måste motiveras. Jag har mina rubriker klara. Mallen vi ska skriva i har 3 olika rubriker å jag vet nu vilken nivå alla rubriker ska ha!

Jag har gjort en tidsplan för arbetet med min uppsats. Jag sak försöka sitta måndag - fredag och vara ledig på helgerna. Det jag kan avslöja är att jag kommer sats på att vara klar med uppsatsen 20/12 eftersom jag vill ha julledigt. Detta datum innebär att all text ska vara klar i början av dec.  Vi får se.

Nu är det föreläsning som står på schemat. Snart ska ni få veta mer om min uppsats!!


Jag ser det snöar..

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det är väl roligt hurra, nu blir det vinter, nu blir det vinter....
Är de verkligen så att vinter lurar bakom knuten..Vinter kommer nog inte än men den är inte lång bort. Jag sitter inne med en stor tekopp efter en morgonpromenad. Ser nyhetsmorgon är vardagslyx!! Lyx, man måste lära sig att uppsakatta allt i sin omgivning.

Igår körde jag ett bra träningspass. Jag har kommit fram till att jag inte riktigt vet hur jag ska nå mina mål. Mer muskler, bättre kondition, och nått kilo lättare. Det är en svår ekvation. Men jag ska lösa den.

Nu ska jag sätta mig å plugga. Först står Vetenskapsfilosofi på schemat. Sen källkritik,  därefter skriva ner tankar ingför mitt D uppsats. Ska träffa min handledare imorgon. Då ska jag ha nått form av utkast.

Hoppas jag fixar allt detta på något bra sätt.

Livet

Livet går inte i hälsans tecken för mig just nu. Fattar inte att jag har så svårt att leva ett sunt liv. Jag måste bli bättre skärpning. Ska å träna idag iaf å än så länge har jag ätit bra.

Frukosten: Gröt,ägg

Lunch:Sallad

Middag: ??? måste tänka

Däremellan mellanmål. som frukt keso...

Hur ska man göra med examen?

Som jag nämnt tidigare finns det inte så mycket jobb. Jag vill inte springvicka i ett år först.. Frågan är då om man ska vänta med att ta ut examen och ta ut en Master, eller senare ta ut examen på avancerad nivå. Ni vet det är många tankar som surrar i huvudet nu. Jag blir inte klok.

Samtidigt som man söker jobb ska man skriva hemtenta. Och helst börja på examensarbetet. Det ska bli roligt att börja skriva snart. Kommer dock vara tungt att få det till nått bra.

Ja. Nu ska jag skriva på min hemtenta.!!!


VFU är över för all framtid..

Nu är det slut på praktiken. Jag har haft min sista dag på praktiken och min sista dag ever. Nästa gång man står där är det på riktigt. Jag har haft en underbar VFU, underbara barn och en fantastisk handledare.Hon har gett mig så goda möjlighter till att utvecklas. Hon är bäst helt enkelt. Det har varit roligt att följa barnen utmanat dem i deras kunskaps och sociala utvecklingen.

Ja nu närmare sig verkligheten. Nu är praktiken över och nu väntar metodkurs och sedan d-uppsats. Jag kan inte fatta att 3½ år snart har gått. Känns läskigt.

Vill tillbaka till klassen igen. Min handledare ska plugga 25% till våren och läraren i andra klassen ska gå ner i tid.Kanske finns möjlighet att få ett jobb. men det  vet man aldrig.

Nu ska jag ta nya tag inför resten av terminen.

Vad händer?

Nu ska jag berätta om vad som hänt den senaste tiden. Det har hänt riktigt mycket.
Förra helgen gick i vännernas tecken. Jag träffade både Annie å Camilla. Annie tog jag förväl av på söndag kväll. Nu befinner hon sig i underbara England och mår säkert bra. Känns konstigt att hon ska vara där i över ett halvår. Men det gäller att leva å göra allt man vill medan man kan. På lördagen var jag å Camilla på konstutställning, riktigt grym måste jag säga.

Praktiken denna vecka har varit väldigt omtumlande. Den har varit riktigt bra, men även riktigt dålig däremellan. Måndagen började bra, men blev snabbt förstörd. Jag hamnade i en konstigt situation. En lärare slänger telefonen till mig då har hon redan inlett ett samtal med en föräldrer. Jag har inget med saken å göra och säger till henne  att hon får ta samtalet själv. Hon säger att hon inte fattar och mer eller mindre kastar telefonen i händerna på mig. Där står jag som ett ? och försöker göra mitt bästa för att vara tillmötesgående, men samtidigt tjatar läraren brevid mig. Ni kanske förstår att jag inte hör vad stackare i andra sidan säger. Jag blir förbannad och säger bestämt TYST. Det kunde inte bli värre, men det var inte slutet. Väl på väg till simskolan så händer allt som kan gå fel. Så irriterande. 

Måndagkväll hemma i sägen blev jag så förbannad på läraren så jag  bestämde  mig att gå till rektorn. På tisdagen pratade jag med min handledare och berättade detta. Jag gick till rektorn med bestämda steg och berättade min verson av hela situationen. SKönt... På tisdagen höll jag en dålig mattelektion. Onsdagen satt jag och observerade och kunde hålla i en godkänd matematiklektion :) RIktigt jävla nice.

De sista dagarna har varit helt okej. Vill inte lämna denna klass. Det känns inte alls roligt Jag känner så mycket för dess barn. De är små trollungar !!

Ja nu är det inte länge kvar...tills man står där helt själv. Jag har sökt mitt första jobb. Känns som att det är väldigt många bollar i luften just nu. Jobbsökandet tar sin tid. Jag har sökt mitt första jobb som lärare i göteborg, tjänsten är som klasslärare i en årskurs 6. Jag har inga förhoppningar, men man måste prova iallafall. Om man skickar in ansöka, så kan man ju alltid bli påtänkt senare. Jag är öppen för att flytta. Dock inte hem,så det är skönt att det inte finns några jobb hemma.

Nu är det helg. Jag är hemma själv och det är så skönt. Första gången på hur länge som helst. Har dock bara varit själv en timma å snart lär väl nån komma hem igen. Men förra terminen var jag ju hemma själv mycket och ibland kan jag faktiskt sakna det. Det är skönt att var själv ibland med sina egna tankar. Förresten Hugo är hemma å gör mig sällskap, men har är sålugn nu, han ligger här brevid mig, men jag märker knappt av honom.

Nu ska jag lägga mig å softa i soffan., Jag säger bara FETT skönt (favoritord för vissa elever) Fett bra ord!

RSS 2.0