Vilket föregångsland

Sverige, vilket föregångslan, eller inte. Att leva på rykten om att vi är så himla bra på en rad olika punkter.. Ja det kan man göra om man inte vill utvecklas.

Bara efter några månder ute i verkligheten stöter man på trångsynt lärare. Skolan kommer aldrig att utvecklas i den tankt som den bör om vi nyutbildade inte får komma in och påverka. Det är inte alls lätt att komma in på en arbetsplats, man står verkligen lägst i rang. Jag ogillar det verkligen.

Sen blir jag väldigt arg, varför utbildar man massa lärare (olika kategorier) när vi inte ens kan få jobb. Varför ska barnskötare gå före. Jag känner mig så jälva negativ, men

SKönt med helg, ytterligare en helg som jag sovit bort, mår inte alls bra, kroppen värker, halsen gör ont och jag är allmänt trött. Vill helst lägga mig å sova igen.

headache

Jag har konstant huvudvärk och är trött som bara den. Jag vet inte vad det är för fel på mig. Jag har mycket att berätta men det kommer nog senare. Just  nu tar jobbet all min energi och jag är på dåligt humör varje dag.


kvinnodag

Ja, idag är det internationella kvinnodagen och diskussionen om jämställdhet sätts på sin spets. Jämställdhet är en svår fråga. Man kan tycka mycket om hur politikerna styr och ställer, men någonstans handlar de ju också om hur den enskilda individen agerar. Vi får inte ett jämställt samhälle om inte varje enskild individ kan ta konsekvenserna av detta fenomen.  

Klart att det finns mycket som politikerna kan göra och deras roll i det hela är av stor betydelse, självklart. Men jag tror att varje enskild individ under olika perioder i livet aktivit kan bidra till att öka jämställdheten, inom något område.

Frågan är om den enskilda individen är beredd att offra vad som krävs?

Ett skepp kommer lastat

Jag kan väl börja med att ta det jobbiga. Har haft en riktigt skitvecka på jobbet och hunnit ifrågasätta mig själv, min förmåga, min kompetens ett antal gånger. Jag inser att detta är verkligheten. Jag har gått in i någon typ av jobbdeprision och just nu är allt icsom har med jobbet att göra piss. Livet blir annorlunda..

Jobbet jag har en önska att få vara kvar på skolan, men inga förhoppningar. Inga alls. Men det visar sig.

Kan fortsätta med roligare saker. Förra helgen var Erika här eller i stockholm på besök. Jag uppskattar verkligen när folk kommer å hälsar på. Vi hade jättetrevligt och jag är så glad över att vi fick en helg tillsammans. Helt underbart .


Ikväll har jag varit på en underbar fest, vilket var jättetrevligt. Nu kommer jag ihåg varför fester är så roliga, jo för att många härliga och intelektuella diskussioner lyfts fram. Jag vidgar mitt tänkande. Jag får lära mig nya saker. En mångfald av ämnen diskuteras! riktigt nice.

Nu ska jag sova, imorgon blir det nog träning !!

RSS 2.0