Nya skor var ej lösningen

Nej. jag trodde att problemet var löst. Jag trodde att problemet skulle kosta mig ca. 14-1800 men det var tyvärr värre än så. En skada (om det nu är det) men vad det nu än är går det inte att köpa sig fri. Väl på löpklinken fick jag ett trevligt bemötande och jag fick springa på ett löparband i mina gamla skor. De kunde dock till min förtvivlan såhär i efterhand kostatera att det inte var något fel på skorna. Vad som är felet är ännu inte klart, men nått är det. Ortopeden på kliniken ansåg att det var en dålig ide att träna löpning. Ikväll är foten uppsväld och värker. Imorgon funderar jag på att ta ett styrkepass, men jag vet inte om det är bäst att vila iaf. Imorgon ska jag till en fysiopraktik, få se vad hon säger. Fan fan, ville inte att detta skulle komma nu. Varför, detta sätter verkligen igång tankarna i huvudet. Blir bara nere av tanke på att inte träna kondition. Mitt liv är konditionsträning, nog för att jag har börjat älska styrketräning och bodypump. Detta tack vare Sandra!

Visst, jag har tränat hårt senaste tiden, hårt för att vara min kropp, men kan iaf säga att det har positiv effek på stress. Mot stress och deppighet finns det ingen bättre medecin. Jag lovar, för jag har varit nere i det svarta hålet, och trott att det inte finns någon utväg. Jag trodde inte för ½ år sedan att det gick att må så här bra, men det gjorde det , mycket tack vare träningen. När jag tränar får jag utlopp för allt och det känns så bra efteråt.

Hoppas foten är bättre imorgon, då kör jag ett styrkepass på morgonen!

Ny vecka

Har just varit å tränat , har massa saker att fixka med idag.
Massa plugg också för den delen. Eller massa var kanske att överdriva. Har gjort en kompletering i helgen.. Får väl göra om den igen.

Min fot är helt paj å jag känner mig orolig inför träningen och gbg varvet. Ska gå å köpa nya skor nu snart!!

På Onsdag kommer Kicki ska bli kul!!!

Tiden går så snabbt!

Längesen nu, i fredags så hade jag skola fram till 12, sen skyndade jag mig hem och ner till stationen för att möta mamma! Roligt att hon kom å hälsade på så hon får se hur jag bor. Innan jag berättar mer om helgen, så börjar jag med att berätta klart fredagen.

Jag och Sandra cyklar hem, på hemvägen, ser vi två killar som går på spåret, jag blir orolig och vågar knappt titta. Men vem är bäst, jo sandra! Hon säger på ett vänligt sätt "killarna att hoppa av spåret", vilket de också gör. Så Sandra ska ha den största rosen i världen! Ibland blir jag så besviken på vuxenvärlden, på mig själv, att ingen bryr sig. Jag tror att man måste bry sig om andra som vuxen, som medmänniska!

Fredagen fortsätter med att jag visa mamma mitt boende, och gissa om hon var imponerad! Vi går ner på stan käkar lunch, träffar Anna och Anne. Vi går på stan och myser i solen!
På kvällen gör vi en härlig middag med ungsbakade grönsöker och sen slappade vi.

Lördag, en lång morgonpromenad i storm, solen sken, men det var så frukansvärt kallt, jag frös som aldrig förr. Men det var riktigt skönt! Sen tycket jag det var på tiden att introducera nationslivet för mamma, så vi gick på nationsfika på norrlandsnation,där vi mötte upp Annna och Anne och även Viktoria! Mamma blev förvånad när fikat för oss tre kostade 99,. Jag älskar nationernas priser! Sedan gick jag å köpte en klänning som jag tittat på. :)

PÅ eftermiddagen bled det en promenad, för att på kvällen gå ut å äta. Jag kan rekommendera kött, kök och bar!!

Söndag, mamma åkte till syrran, tråkigt, men snart kommer jag hem  mindre än 2 månader. Innan dess ska jag till GBG
Har pluggat lite, varit hos Sandra och Martin och fikat eftersom Martin fyllt år och nu sitter jag här å inväntar en trevlig vecka!


Stressläsa

Jag har massor att läsa tills imorgon, men så är det när man väntar till sista sekund, då får man verkligen skylla sig själv. Idag har jag varit i skolan hela dagen, och kände mig mäkta irriterad över vår lärare som höll en ostruktuerad lektion. Jag ska försöka att inte lägga nån energi på det.
Egentligen passar det bra med en läsar dag i dag, eftersom jag har en vilodag från träningen. Jag har ätit regelbundet och förhoppningsvis inte för mycket. Jag hoppas kunna träna imorgon, men halsen har inte bestämt sig än. Just nu är jag trött som bara den, i hela kroppen. Imorgon har jag endast 1 månad på mig att träna inför göteborgsvarvet, vad har jag gett mig in på. Men det blir säkert bra, utmaningar är väl det bästa. Gbg varvet är ett delmål, det  stora målet blir att springa en Maraton, var och när vet jag inte än, skulle vara häftigt att springa i London, Berlin eller någon annan storstad.

Jag har börjat läsa en bok på kvällarna, som inte tillhör kurslitteraturen, som jag längtar till, så det är bara att läsa på så att jag kan fortsätta läsa "Contemporary Britain" Kan kanske göra mig lite mer bildad.


Trött

Jag är trött efter en dag som har varit fylld av träning och plugg. Skönt med lite omväxling att läsa lite och bli lite bildad. Nu är det mest fixat inför gbg resan. Frågan är om jag ska köpa nya skor eller inte . Jag har inte haft dem jag har i ett år ens så det ska ju vara funktionella än. Men jag har fått för mig att jag behöver nya.

Idag pratade jag med min kusin som också ska springa gbg-varvet, ska bli kul att träffa henne. Ska verkligen ge henne en match, hoppas att jag kan söpa henne. Det bor en tävlingsmänniska inom mig!

Framtiden!

Nu startar jag på nytt. Igår fick jag hjälp att förnya min blogg av Sandra och visst blev den bra? Jag är nöjd. Bloggen kommer nu spegla det positiva sidorna, allt det roliga  som händer och vägen till mina mål. Den kommer också till viss del spegla hur det känns att stå vilse vid en vägkorssning. 

Påskhelgen har varit helt underbar. Det började med att syster kom hit i fredags, vi gick ut och åt, god mat måste  nog vara det mest underbara. Vi gick runt i Uppsala också, och det är nått med denna stad som gör den så mysig. Sedan slappade vi i soffan innan vi la oss.

Påskafton- det är något speciellt när de blir afton, förra gången var det midsommarafton, då bestämde jag mig att springa tjejmilen. Påskaftonen bjöd till min stora förvåning på att jag hittade en startplats i göteborgsvarvet. Jag mailade tjej som ska sälja sin plats. Jag å syster gick på promenad och jag tog så klart på min springkläder och körde lite intervallträning. 
Därefter stod vi inne och svettades och lagade massa mat och hade ett underbart påskbord. Vid tre- tiden kom det gäster :) Vi åt och hade trevligt, åt ännu mer och hade ännu trevligare! Mysigt med en påsk i Uppsala. Nu har jag massa fina påskblommor och massa mat i frysen. 

Påskdagen- Syster åket hem och jag gick för att träna. Mitt mål var att springa en halvmara för att kolla om jag orkade :P och visst gjorde jag det. Jag klarade det, men när jag sprunigt 45 min var jag less, det var tur att Sandra kom så jag fick nån att prata med :) För er som inte vet är en halvmara lite drygt 21km. Utan att träna inför detta fick jag ändå en relativit bra tid. 21 km 1h. 54 min. Nu har jag 3 veckor på mig att träna till gbg varvet, och jag vill helst få ner min tid 4 min, men det är mycket,  om jag klara att få ner tiden 2 min så är jag glad. Blir ett långlopp till  innan den 16/5. Idag blir det spinning core!

Jag är så lycklig, att jag fick tag i min startplats! Det var ju det här jag ville!

Träning å åter träning

Jag älskar mitt liv, jag älskar all träning. Det jobbigaste är nog hungern. Men jag försöker bli medveten om vad jag äter. Försker verkligen att få i mig mer proteiner och mindre fett. Igår gjorde jag världens godaste muffins, som endast innehåller ca 30-40 kalorier. massa gryn och inget fett, bra mellanmål, lätt å ha med sig. Jag har hängt med Sandra idag och dagen började med 50 min crosstraning, därefter tränade jag upp min teknik inför body pump. Därefter 45 min spinning, och jag ska erkänna att idag var första gången som jag tycket det var riktigt kul. Funderar allvarligt på att köpa ett par spinnskor.

Nu blir det ner på stan och hänga lite.. Eller om Sandra sa ner och ner, Vi är i stan. Ska ta med mig plugget , men det lär inte bli så mycket. Jag vill springa gbg varvet, har nån en startplats som jag kan få köpa??

Jag har blivit tokig i täning, Jag vill inte åka hem, för de innebär att jag inte kommer att träna. Just nu mår min kropp så bra !!

annorlunda

Alla är väl annorlunda. Alla är ju unika. Vi människor har ett behov att kategorisera och placera människor i olika fack. Alltså organisera sin omväld, är det något fult? Är invandrare enbart något negativt, eller säger det något mer om personen? Jag vet inte,

Att vara adopterad är också en slags kategorisering av människor. Jag har aldrig brytt mig, jag har aldrig känt mig annorlunda. Jag känner mig inte annurlunda på ett negativt sätt, men det inte förrän nu jag har börjat inse att jag inte är som alla andra, eller egntligen är jag ju det. Hemma funderade man aldrig på detta, ingen påpekade det, detta kanske beror på att det inte finns så mycket invandrare eller invånare med annat modersmål. Hemma upplevde nog och såg mig som svenska. Här är det annorlunda, Här är det inte som hemma. Jag har blivit medveten om att folk inte ser min som svenska. Det värsta är väl när folk tror att man inte pratar svenska och börjar prata engelska med mig.Tillskillnad från invandrare är att de flesta har ett till språk och en kultur som de kan associera till. Jag har inte det, jag har det svenska språket, jag har den svenska kulturen.

Igår såg jag språlöst... Vilken underbar kille som var med ..


Nu ska jag iväg å träna!


Nu är jag på g,

Nu är jag på g med träningen, men dock börjar pollenbesvären bli värre och värre inte roligt alls :( Känns tråkigt..

Igår var jag å träna och sen blev det ett konditionspass nu på morgonen, Ikväll blir det ett styrkepass.. Det är sant, men till sommaren ska jag vara vältränad. Jag ska göra mitt bästa å träna mycket och inte snacka så mycket skit.. utan bara göra det. Det är klart att man tycker olika, men att sköta om sinkropp är nog det viktigtaste. Med tanke på min rygg inser jag har viktigt  det är med att träna bra..

Egentligen vill jag springa nått lopp i år, men jag vet inte, verkar inte finnas så många av intresse.. Så vi får väl se. Nu ska jag fixa mig för en heldag i skolan :) Kan nog bli bra!

RSS 2.0