Vilken vecka

Sitter här med en tekopp och är helt slut. För en vecka sen var jag fortfarande hemma, men det känns som jag aldrig har varit hemma å att det aldrig har varit jul. Tiden går så fort. Jag har haft en intensiv vecka. Söndag yrade jag runt på stan och tittade på längeheter och jag ska flytta, äntligen.
Måndag hade jag tenta och därefter fonetik lektion, den sista. Grym skönt. Sen satt jag och pluggade hela kvällen.
Tisdag en heldag hemma hos Camilla där jag pluggade till min fonetik tenta och hon skrev på sin D-uppsats. Drog hem och sen lagade soppa, mycket gått. Fortsatte plugga.
Onsdag upp tidigt träffade Viktoria på skolan. Satt och pluggade fram tills lektionen då vår analys skulle redovisas. Irriterad, för hälften lämnade inte in dem ens, så de fick ju massa tips. Jaja
Torsdag pluggade och försökte bakna in det sista, men vet inte om det hjälpte.
Fredag: En lång frukost. Därefter cyklade jag till tentan, jag kunde knappt nått, men jag satt ändå från 12-15.30 hur kan det vara möjligt. Om inte godkänt gränsen hade varit på 65% hade  jag nog klarat den, men inte som det känns nu. Är utan tvekan den svåraste tentan jag har gjort. svårare än geografin svårare än alla ilu tentor, helt klart den svåraste. Så nu vet man hur det känns. Pappa har dock läst 3/4 så mycket fonektik som mig men kan mycket mindre, sådet kanske säger nått om hur mycket det var + att han har jobbat med språk hela sitt liv. Jag vet inte vad de förväntar sig. Institutionen för nordiska språk står inte högt i kurs hos mig. Jag kom hem helt utmattade ville bra gråt och slänga böckerna, men ibland får man tänka till. Jag åkte istället till Elin för att fira att hon tagit sin Pa exemen. :) Om ett år är det jag som sitter där med min C-uppsats!!! Känns väl både och plugga är ju så himla kul!!!!
Jag stupade i säng vid 11 efter denna vecka med allt vad den har inneburit. Men vaknade dock 1½ timma senare av att det var fest i rummet brevid. Då var mitt mått rågat. Var så jävla förbannad så jag gick och sa till att jag faktiskt ville sova och att de fick dämpa musiken. Vilket de gjorde, men jag hörde ändå musiken som om den vari mitt rum. Sen började de typ skrika ute i korridoren gick ut igen och var ännu mer förbannad. Jävla idiot, går inte å skälla ut nån som är full, så jag funderar på att plinga på nu å skälla ut den jävlen.., Fyfan.. Ingen hänsyn.. Så jag sitter här en lördag morgon trött och ledsen, jag behöver min sömn.

För många undantag

En regel är bra så länge undantagen inte är för många. Men när undantagen blir för många tappar regeln sin funktion. Regeln för akut eller grav accent  har för många undantag för att man i sitt liv ska kunna komma ihåg allt. Hur ska man komma ihåg om ordet slutar på -is är det akut, essa är grav. Det borde vara som en mattetenta där man får ha en fformel samling. Hur ska man komma ihåg alla suffix och prefix??( Erkänn att suffix är ett fint ord? )
Fonetik är nog det svåraste ämnen som jag har gett mig in i. Alla andra ämnen har man förkunskaper, men fonetik är helt nytt och en hel vetenskap. En vetenskap som säkert är intressant bara man fattar nå. Jag kommer köra på tentan så det bara sjunger om det. Men det kommer de flesta göra så jag tänker inte bry mig.

Vi har haft vår sista lektion i SVAS A nu iaf, och imorgon blir det tenta. Tänker gå och kolla hur mkt jag kan, så får man sats på omtenta i mars. :( Blää vad länge. Igår lämnade jag in min analys som var 18 sidor + tre sidor bilaga.
Så skönt att börja på ny kurs nu!!!

Jag ska även flytta till Storgatan, som ligger inne i stan!! Är kanske den lyckligaste!! Kommer bo som inneboende. De som kommer bo där är jag, hon jag hyr av, en kvinna i 40 års åldern som är borta rätt ofta, och till sist en till student som aldrig kommer vara där på helgerna. Vi kommer dela på en sexa på 140kvm. Jag kommer nog trivas som fisken i vattnet. Flyttar 1/2 så inte så länge kvar..
Dock flyttar Annie pannni på lärdag =( stackar mig. Annie är typ kanske den bästa. Vi kom båda hem till Uppsala samma dag, och det vara som vi aldrig varit ifrån varandra eller Uppsala. Vi har blivit så tjata på detta ½ år. Men när båda har flyttat kommer vi komma nära varandra igen, men inte som nu!! Men har verkligen funnit en vän i Annie!! Det är jag glad över!


RSS 2.0