Söndag & nya tag

Det var söndag igår och en nystart på livet. Jag orkar inte vänta tills måndag och tycka synd om mig själv, bara att göra. Nu har jag iaf fått tillbaka suget efter att träna. Igår blev det ett monsterpass. Rullskidor, löpning och sen cykling.

Ilördags hittade jag äntiligen ett par stavar. De blev kapade och äntligen kan jag åka skidor igen. De var inga gåstavar utan riktiga stavar. Det är irriterande att folk i sportaffärer kan så lite om sina produkter. En tyckte jag skulle köpa gåstavar, för det skulle vara samma sak. Men det är det definitivt inte. Kul att kunna mer än dom !





Snart ska jag iväg på spinning

29/8-09

Igår var jag och sandra på skolan å kopierade. Trots att vi befann oss på ILU och det tjorvade så hade vi kul. Vi skrattade och kopierade och skrattade och kopierade. I över två timmar var vi på skolan. Vid 16.30 var det dött som i graven.

Nu återstår bara en helg innan sista terminen tar sin början. Det känns faktikst rätt bra. Jag har inte så mycket energi, Sandra verkar dock ha lite mer, så jag försöker att leva lite på hennes. Det känns konstigt att 3 år sedan jag började. Uni. livet blev väl annorlunda och roligt, men även kämpigt och tungt emellanåt. Men nu ser jag bara framåt.Terminen kommer börjar med en vecka i skolan, sen 5 veckors praktik. Ännu mer skola, och sen avslutas allt med examensarbete. Inlämning av arbetet i början av januari och ventelering i mitten på januari.

19/8-09

Kreta snart då. Ligger å steker i solen med en drink!

Anna är här nu och vi ska kliva upp om 4 timmar. SÅ nu ska vi sova..

Vi hörs när jag är hemma!

19/8-09

Yesterday, I thought much on  Lena and Finn because I thought writing in English. I know that I am bad at writing, but I'll give it a try. I make at least an attempt. Tomorrow me and Anna will go to Crete. I yearn so desperately much. Must pack and make a lot of other things. To take a snack with Sandra. I will plant flowers on with Anne-Lie.

Yesterday was good, I was a dog guard to Hugo. This little dog is really a beibis and he can catch my attention for hours. At half past three was he and I both completely exhausted and fell asleep. Having a puppy in the house is not a game. Today, I had not meant to fit Hugo, but enough to take a walk with him later.

Before I finish, I just tell you that me and Anna has traveled many times to together and we've always had fun. So I look forward to our trip. It is not often I mention Anna in my blog, but anna is my childhood friend. Me and Anna have followed each other through life and I believe we will continue to do so. Anna, you are wonderful!

18/8-09

Nu var det ett tag sen och äntligen har jag lust att skriva ett litet inlägg som kommer att fylld av nyheter.

Den första är att jag och Anna åker till Kreta på torsdag, ska bli skönt att åka iväg, har haft en tuff men bra sommar. Så idag måste jag fixa med lite saker inför resan. Ska bli så skönt.

För det andra så har jag pratat med Sandra idag, hon är i Uppsala !! När båda är här känns det så himla bra, känns som min syster! Så i em ska jag träffa min sandra som jag inte träffat på 2månader. Jag längtar som FAN

För det tredje, jag sitter här i handduk, måste skynda mig att göra mig iordning innan Hugo ska ha mat å uppmärksamhet för då är det kört. Sen ska jag dumpa han hos chrille ett tag. För att gå på stan. Han vaknade nu, måste göra et  ryck.

Uppdaterar senare

14/8-09

Bilderna får tala för sig själv. De fem första bilderna har jag tagit. Visst är barnen fina och visst ser Lotta fortfarande ung ut!! Jag tror att Finn kommer att bli proffsfotograf! Lena kommer att bli ett geni!


Foto: Finn Hardingham

13/8-09

"MINA SMÅ"

Idag har jag fått träffa mina små, mina små är Finn & Lena. Kl. 9.20  satte jag mig på bussen mot Norrtälje. Blev helt paff när Lotta kom på bussen, trodde att hon skulle jobba tills ikväll, och var därför osäker på om jag skulle hinna träffa henne. Vi satt å surra på buss, massa om barnen och allt som hänt. Var överlycklig.Sedan gick vi ner mot ett litet torg i Norrtälje när vi kom fram, där hennes mor hade en konstutställning, och blev helt paff för andra gången, kände knappt igen Finn. Lena kände jag igen. Finn hade blivit så stor.
Därefter gick vi hem till dem och tittade på kort, åt lunch och gick ut i parken och lekte. Hade så himla kul med barnen, klättrade å gungade med dem. När vi kom hem spelade vi spel och åt därefter. Har massor att berätta, men orkar inte ta allt nu. Finn tog massa kort med min kamera så ni får se resultatet senare.

Kan ni fatta att de snart är 6 och 9 år ... jag hänger inte med.
Hur som haver, så finns det inga barn i denna värld, som kan framkalla alla dessa känslor hos mig som dessa!! De fyller mig med en sån värme å glädje, som inte går att beskriva. Kommer sova som en prinsessa i natt!!


11/8-09

Ny vecka är det. Idag har jag varit å tränat, var jävligt jobbigt att ta sig iväg. Väl på där gick det jättebra  och jag är så nöjd med mig själv. Ska bli skönt att börja träna så slipper kroppen förfalla, är det något man ska leva med resten av livet så är det sin kropp.

Vill utomlands, men till min stora förvåning upptäckte jag idag att mitt pass hade gått ut. Jag sprang ut i regnet för att ta mig till polisstationen , för att ansöka om nytt. Tänka sig att passen bara håller i 5 år, dåligt men förståligt.Så jag hoppas att jag kan få det så snart som möjligt.


Idag pratade jag med Lotta,  tror att hon blev glad att jag hörde av mig. Jag saknar barnen så oerhört mycket kan inte fatta det. Och ännu mindre kan jag fatta att Finn som jag gick runt å bar på nu är en stor kille, som redan har hunnit med ett år i skolan. Lena en stor dam, som tydligen är duktig på att uttrycka sig verbalt, men det kanske inte är så konstigt. Hon är nog en målmedveten tjej som det kommer gå bra för, En tjej som kommer att ta för sig av livet. Nicole är 15 och har sin första pojkvän.. Va.. Allt känns konstigt, Jag är ju 18, Nicole 12, Finn 2 och Lena 5... Så känns det, men tiden går. Fort, nästa för fort.. XXX


Nu ska jag lägga mig, så får vi se vadsom händer imorgon, nått kul hoppas jag !

9/8-09

Då har en helg passerat. Bra på många olika sätt. Jag har fått träffa mamma och pappa som jag inte träffar allt för mycket nuförtiden. Man kan väl säga att det bara blir mindre å mindre. Igår var vi på bröllop, var väldigt fint. I fredags åkte jag in till stockholm och då gick hela familjen ut å åt!
Idag skjutsade mamma och pappa hem mig till Uppsala, innan det fortsatte sin resa hemåt. Det var kul att dem tog sig tiden, pappa har ju aldrig varit här. Chrile och Hugo var vakna när vi kom hem, så då fick mamma å pappa träffa dem, Anne-Lie sov däremot. Mamma blev lite smått förälska i Hugo, vilket jag också är, han är så fin. Dock så stack han å chrille iväg idag, så jag lär vara själv typ hela veckan. Men jag har hunnit busa med Hugo och även tagit en promenad. Han är så fin så fin, längtar nästa tills de kommer hem. Kommer bli många promenader.
Känns dött i lgh. men samtidigt skönt att vara själv, tyvärr har de lämnat det väldigt stökigt så jag tänkte väl städa imorgon...

Men jag kan väl säga att det är skönt att vara hemma,  har träffat Annie idag, trevligt. Vi har pratat om vad som har hänt och framtiden. Känner mig olycklig över att hon ska flytta till eng. :(
Det gäller att vårda de relationer man har och vill ha

Nu ska jag sova hade jag tänkt. ...Känns bra med ny dag imorgon

7/8-09

Home sweet home, I´m filled with emotions

Nu är jag äntligen hemma. Igår den här tiden jobbade jag hemma i Norrfjärden. Igår hade vi en riktig jobbig dag på jobbet. Har aldrig sprungit så mycket. Vi kunde inte sitta ner nått på eftermiddagen, utan det gick i ett. Toabesök på toabesök. Massa lyft hit och dit. Mådde illa och var likbelk. Det var den värsta dagen på länge, rent fysikt. Det var den värsta dagen psykiskt också. Jag var mäktad berörd igår. Hur fort  ett liv kan förändras. Från att klara sig själv..till att behöva hjälp med allt. Att dö skrämmer mig inte, men att bli hjälplös skrämmer mig. Den andra grejen som berörde mig var att min tant.. eller min å min jo min å syrrans tant, hade ramlat i förrgår, och var inne på LAS och jag som hade lovat att komma in å säga hejdå till henne. Hon hade även tänkt på mig när hon var inne på Las. Men hon hann komma hem! Helt blåslagen å jävlig. Lilla tanten min(Är som min mormor.) Höll på grina när jag såg hur hon såg ut. Satt å kramade henne på alla lediga men få studer. Nu har jag lovat att jag å Sofia ska hälsa på henne till jul. Kommer sakna henne som fan.
 
Från en rätt deppig dag.. så blev den helt fantastiskt bra. Kl 22.00 befann jag mig hemma på Storgatan! Jippi. Alla var hemma och jag fick även träffa Hugo. När jag kom hem insåg jag hur mycket jag har saknat mitt hem. Stämningen. Det första som sades var ett skämt "Har du presenter med dig"  Fan jag älskar det... Det kunde inte bli bättre. Det var så otroligt skönt att få lägga sig i sin egen säng å sova. I sitt eget rum.

Just nu försöker jag packa upp. Ska städa också..

5/8-09

Idag har jag arbetat min nästsista dag, känns hur skönt som helst. Efter jobbet åkte jag å klippet mig, har dock inte bestämt mig om jag är nöjd eller inte än. Vet inte, måste bo in frisyren ett tag..
Idag är min sista kväll i Nrf, lite v-modigt men samtidigt så himla skönt att komma hem till mitt hem, till mitt liv, och mina rutiner.Jag längtar , den här tiden imorgon sitter jag i Uppsala. Tänk att man inte behöver bo borta så länge innan det nya stället känns som ens hem.

Hur går det med vikten? jo det går bra, har gått ner 1 kg typ, vilket jag är nöjd med, slipper se ut som ett fetto i min klänning. Dock ska det blir väldigt skönt att börja träna. Träna i i kombination, med god kost, ger resultat, Eftersom det på nått lustigt sät t hänger ihop...typ som 1+1=2....Hah...

Ja livet är allt bra märkligt. Tiden har passerat så snabbt!
Det jag kommer att plocka med mig från denna sommar är
*Alla stunder med min farmor (vill till henne å äta palt imorgon men kommer inte hinna :( )
*Mina och Hannas promenader
*Utgången med Julia, å såklart alla stunder med hennes Emilia
*Min och Mackans löparrunda, när han pressade mig till max, och jag kunde bevisa för mig att jag hade rätt bra kondition. (Fastän foten tog inte höll)
*Mina inköpta rullskidor
*Lulekalaset med Anna å Frida
*Grillning med Erika
*Och Massa mer

4/8-09

"HUR KUNDE TIDEN GÅ SÅ SNABBT!"

Hur kunde en sommar gå så snabbt! Jag måste då säga att jag har haft det bra här hemma. Lite ensamt emellanåt och med lite för mycket tankar snurrande i huvudet. Men just nu håller jag på att få ordningen på dem, äntligen! Jag har träffat många vänner, vilket jag är glad för. När jag inte har jobbat har jag hittat på roliga saker, så jag är nöjd.
Jag har haft det väldigt bra på jobbet, det har varit roligt men slitsamt. Jag har haft min nästsista dusch nu, något som jag inte kommer att sakna direkt. Men jag kommer sakna mina tanter och farbröder massor. Emellanåt ger dem en perspektiv på livet, de ger en, en skrattattack, de ger en, en känsla av ilska, de ger en, en känsla av hopp . Ja dessa människor kan framkalla alla  dess olika  typer av känslor!

Nu antar jag att jag ska återgå till att packa å städa! Inte sås kul, men måste man så måste man, Jag gör ju detta för att komma hem!

Sist men inte minst. Det är tur att hemma i Norrfjärden finns kvar, som man alltid kan besöka!


3/8-09

Inre harmoni. Har hittat min drömlåt till en ev. vigsel i framtiden. "It is you" Dana Glover, Låten ger mig så mycket ! Kan inte sluta lyssna. Jag är fast. Får gåshud när jag hör den. Idag har jag haft en riktig myskväll med Hanna! Kommer sakna henne så  mycket, är verkligen en sann vän, som jag uppskattar så förförligt mycket.

Vet inte vad jag ska skriva riktgt

http://www.youtube.com/watch?v=f0TXOAeu6Gc


2/8-09

En rivstart på slutet av veckan. I fredags var jag bjuden till Frida. Jag hon och Anna hade en riktigt trevlig kväll med god mat! Sedan begav vi oss ner till stan. Dagen innan hade jag varit lite tveksam om jag verkligen skulle orkar åka till Luleå. MEn jag är fruktansvärt glad över att jag gjorde det. Det var värt varenda krona eller mitt sällskap och Tomas Ledin var värd varenda krona.

Lördagen åt  vi en långfrukost tillsammas! Mysigt . Sedan begav vi oss å handlade inför lördagens middag hos Julia. Därefter blev det att hälsa på farmor. Hennes fika är så otroligt gott!  Vi begav oss vidare till Julia å Emilia och käkade rökor och ostbricka var proppmätt efteråt...Trevligt att träffa dem, jag verkligen älskar att leka med Emilia!!

Som sagt de två senaste månaderna har bestått av mat och åter mat. Så Idag söndag blev det en rivstart på slutat av veckan och början på en sundare liv. Jag tror inte på att man måste börja  något nytt på en måndag.Hur ofta hör man inte.."På måndag då minnsan ska jag börja....."Om man går runt, och lever sitt liv så missar man ju en massa dagar. Livet är för dyrbart för att gå runt å vänta på att det ska bli måndag.På morgonen blev det en löparrunda. Idag börjar en kort dietperiod på 5 dagar, för att sedan övergå i mitt kostschema med 6 måltider/dag, där allt rött kött är uteslutet. På söndag nästa vecka kan jag förhoppningsvis också befinna mig på SATS å köra igenom kroppen. Då är det inte helt fel att vara ett kg lättare. Ibörjan av en viktnedgång så är det ju mest vatten som försvinner... Nu finns viljan till en förändring.Så läge varken viljan eller det mentala finns med en går det inte att förändra ett beteende.

Just nu sitter jag här svettig och trött och lyssnar på sommarprogram! Det är sommar

RSS 2.0