31/7-09

"FÅR MAN SIG ETT SKUTT IKVÄLL" 94 åring

Fan vad mycket roligt man får höra på jobbet. Igår skrattade jag så att tårarna sprutade på jobbet....Fan så jävla roligt. Den äldre genarationen älskar jag, störtsköna!


Idag är det fredag och om en vecka sitter jag i mitt älskade och vackara Uppsala..Jag längtar till att börjar träna, Har lagt på mig 3kg extra under sommarn som ska bort så snabbt så möjligt ;) Igår var det underbart väder, ungefär sånt väder som det var när jag och mackan var ute å sprang...Så igår började jag sakna honom så otroligt mycket.  Det händer inte allt för mycket här man äter å äter..MEn ikväll blir det luleå, Lulekalaset och förhoppningsvis Tomas Ledin. Längtar, man måste unna sig att göra roliga saker under sommaren.

Jag har börja göra en lista på vad jag ska göra nästa sommar...(kanske dumt)

*tälta
*fjällvandra
*springa mellan Norrfjärden -Luleå
*vara på stugan minst 2 veckor
*gå på allsång på Skansen
*Hälsa på mitt jobb (inte jobba) ha sommarlov
*resa
* upptäcka Sverige
*åka till Derby å hälsa på och se  hur det går med the bus station


Lista kommer fyllas på


Nu ska jag packa å sedan hämta Anna :) Hoppas på en trevlig kväll!!!!!!!

26/7-09

"JAG BORDE GÅ NER I VIKT- MEN JAG HAR VÄL FÖR DÅLIG KARAKTÄR"

Mina tanter och farbröder kan minnsan säga en hel del roliga saker! Jag höll på dö när en tant sa detta..
Ja jag har överlevt min sista jobbahelg, dock har jag ont i ryggen, och mitt ben är inte ritkigt bra än, men det är på bättringsvägen, vilket är skönt! Så tack för att kön på Akuten inte var allt för lång.

Om jag ska börja där jag slutade sist, eller nästsist, så var det att jag satt å väntade på mackan. Vi skulle ta en kort löparrundan.. Dock blev den betydligt längre än jag trott. Eg. var den väl inte så lång, men med tanke på att det var längesen jag sprang, så kändes den evighetslång. Till råga på allt lurade Mackan med mig på en badtur i träningskläder, dock väldigt nice. De hade regnat under dagen så luften var frisk och solen sken. Det fina med livet är inte det planerade utan det spontana. Vi var ute från 20.30-22.30. Därefter blev det käk och massa prat tills kl blev 01.00 och det var dags för mig att hoppa i säng. Kl. 06.00 ringde väckarna och det dagliga inrutade livet var tillbaks, men det är då man uppskattar det spontana. Jag verkligen älskar det Jag känner hur bra jag mår när jag är med vissa människor.  Tiden bara gick och jag vet inte vad vi pratade om egentligen... Jag vet bara att jag kan fördriva eller förvalta tid med vissa människor på ett sätt som är omöjligt att göra med andra. Jag vet att tiden är den jag springer efter , men när jag är med dessa människor andas jag och lever varje sekund och jag gör det jag älskar, och jag älskar er! Det går inte att beskriva, går inte att klä i ord men dessa stunder är dem som gör mig till den jag egentligen är...

Avslutningsvis, jag slutar som jag började....
"JAG BORDE GÅ NER I VIKT- MEN JAG HAR VÄL FÖR DÅLIG KARAKTÄR"

24/7-09

En natt på akuten.. De flesta i denna byggd tillbringar säkert kvällen i stan på PDOL, själv så har jag suttit på akuten dock inte allt för länge,.. Fyllorna har inte börjat droppa in än. När jag kom mötte jag en alldeles för full kille. När han lämnade sjukhuset stoppa i en prilla...kanske inte det smartaste. Hatar fyllisar, kan man inte hantera alkoholen så ska man fan i mig inte dricka...Jävla idioter, ska inte belasta sjukhuset med sån skit...

Tidigare under dagen fick jag någon typ av bett. Fick en reaktion, men tänkte inte mer på det, Nu ikväll var jag jätteuppsvullen och har rejält ont. Ringde in till jouren och frågade vad de tyckte jag skulle göra. Så jag åkte in till akuten, och kom in snabbt. Egentligen hade läkarn svårt att säga vad  det var, ingen allergisk reaktion direkt, men mer indirekt kanske. Mest troligt någon form av inflamtion efter bettet...Jag vet inte.. Fick iaf kortison och allergi tabletter. Just nu hoppas jag att benen och foten sluar att värka och att det blir bättre, Ska upp å jobba kl. 07.00, men kan inte somna med denna värk som jag har nu..ska försöka mig till jobbet!

21/7-09

Mycket som inte är min grej. Banta är inte min grej, men nått jag borde göra...eller banta är kanske fel ord, men omvandla fett till muskler eftersom muskler tar mindre plats än fett! Ganska logiskt, börjar bli trött på att jag äter för mycket hela tiden, försöker iaf äta nyttigare nu. Men jag längtar tillbaka till den gångna våren, då Sandra var en stor energikick i mitt liv.. Men snart så är jag tillbaka i Uppsala! Tänk vad fett kan fördärva en kropp..  När man börja känna att fettet sitter på fel platser och att det gör ont, då har det gått för långt.
 Fett är ju alltid bra i lagom dos, och nödvändigt, så jag menar inte att fett är något dåligt. Men fettet ska sitta på rätt ställe.

Just nu är jag inne i en period då jag funderar mycket, Hur livet kommer att bli, vad jag vill göra osv. Det är skönt att leka med tanke om att det är sista sommaren som jag måste jobba:) Skönt tanke, som ibland kan tyckas vara orealistiskt, man vet ju aldrig hur det ser ut på jobbfronten. En önskan är ju att de styrper intagen på utb.nått år så att det sker en utjämning i systemet.

Andra tankar riktar sig mot varmare länder, Ska man plugga eller resa efter man är fördig. Allt är bara tankar, drömmar, som kanske blir sanning.. KANSKE. Jag har massa drömresmål, det finns så mycket att se å erfara. För mig är ett berikat liv baserat på uppleveser, på möten men olika människor och kulturer, det är på de sättet som jag tror att. jag kommer att växa som person, Jag har iaf insett att jag kanske aldrig blir den jag vill vara, men det känns rätt okej.

Just nu längtar jag så förtvivlat mycket hem, Jag vill träffa Sandra! Jag vill träffa alla där, lika väl som jag vill träffa alla när jag kom hit. En konstig känsla man rycks mellan. Idag ska jag iaf träna med Mackan, vet inte om det går attbeskriva vilken underbara rolig människa det är. Går inte att beskriva, en människa som man får tillbaka så mycket energi av ....´De är sånna man vill umgås med!!


Nej Var är du Mackan, ....





12/7-09

Är trött efter en jobbarhelg, men det är ändå en skön trötthet, så jag klagar ablsout inte. PÅ jobbet har det varit lite dramatiskt emellanåt, under tiden  jag var hemma på lunch gick brandlarmet och det visade sig snabbt vara på min våning. Som tur var brann det inte, utan det var bara en tant som hade glömt kaffet på spisen, vilket kunde ha lett till förödande konsekvenser. När jag kom tillbaka till jobbet lutade det  apa och brandkåren hade just lämnat Norrgården. Tänkt vilket dilemma man skulle ställas inför om det skulle börja brinna. Vi skulle omöjligt hinna få ut alla, om detta skulle ske på kvällen eller under en helg. Vilket moraliskt dilemma, vilka skulle man ta ut i första hand, vilka skulle man lämna, vill inte ens tänka tanken. Samt hur jobbigt skulle det inte vara att rädda massa andra om man själv har panik. För det andra hur svårt skulle det inte var med tanke på att vi är på andra och tredje våningen, tänk att dra alla ner för trappen, kanske tur att det inte är uppför. Aja. Iallafall skulle det vara en svår situation.

Har umgåtts mycket med min farmor , får passa på när man är här uppe.

9/7-09

Sol,vind och vatten..

Händer så mycket, samtidigt som det känns som att tiden står stilla. Jag tror jag genomgår en känslomässig resa just nu. När jag tog studenten trodde jag att jag var vuxen, något som jag också eftersträvade. Men såhär i efterhand så inser jag, att det sista jag vill bli är vuxen...(lät inte så moget)Vuxenvärlden är något skrämmande och stressfyllt för mig. Mycket av dessa känslor grundar sig nog i upplevelser från jobbet. I år påverkar jobbet mig mycket mer känslomässigt. I sommar har två av de boende gått bort, två stycken som har bott där sedan jag började jobba. Det känns konstigt, samtidigt som jag inser och upplever döden som något fint, vackert, men ändå skrämmande. De är inga ungdomar som dör, men ändå inser man hur skört livet är och att livet kan ta en snabb vändning och aldrig bli det samma igen. Igår kunde jag inte somna, hade hänt en tråkig sak på jobbet och jag kände  mig helt tom.(Jag hoppas att allt blir bra) för just nu mår jag dåligt över att en person ligger inne på las...
När man jobbar så inser man att man inte vill bli allt för gammal, man vill inte bli som ett paket. Men tyvärr är det inget som man får välja.
Det är oftast synd om de som bor där, många har dålig sjukdomsinsikt, men bara för det får de inte slå oss. Igår blev jag slagen på jobbet, jag  blev så förvånad att jag inte hann bli arg eller nått. Såhär i efterhand är jag asförbannad, det är inte acceptabelt att slå någon fastän man är gammal. Har iaf fyllt i en blankett ang. hot och våld.

Händer lite för mycket nu känslomässigt....

7/7-09

Ibland blir jag bara så less. Ibland önskar jag att jag levde i en annan värld. Blir så arg när jag tänker på vilka problem vi har. Dagens I-landsproblem på jobbet var att, de varit tvungen att kasta 10 st trasor pga. att någon råkat lagt dem fel. Ja, det är väldigt onödigt att slänga trasor som är dugliga, men ännu värre är väl att göra värsta grejen av det. Jag såg hur stämningen sjönk och alla vikarie inom sig tänkte "vad fan...."
Eftersom det verkade vara värsta katastrofen för vissa, varför inte tvätta de i 95 grader??? Iaf vi fick värsta lektionen i vilka trasor som används till vad. Reption är bra, men vi är inte tröga.

Dagens I- landsproblem...

Jag satt bara tyst och skattade å det hela och tänkte säg nått vettigt.. Jag blir trött på att folk skapar problem. Finns det inte nog med problem..Dock väckte denna händelse tankar hos mig. En dag ska jag göra nått som är betydelsefullt, en dag ska jag verkligen lösa ett riktigt problem, En dag ska jag uppfylla mina drömmar att hjälpa / göra nått betydelsefullt för någon som verkligen behöver det. Inte ägna massa energi om hurvida en vit trasa ligger här eller där.. Min tid är för dyrbar..


Ny vecka

Nu är det snart ny vecka och jag ska nog försöka komma i säng rätt tidigt. I fredags var jag på kalas hos Emilia som fyllde 1 år. Var riktigt skoj och det var även kul att umgås med Anna och Julia, kändes precis som förr. Tänk vad tiden går snabbt.

Jag har fått tillbaka min dåliga rygg, vilket känns mindre bra. Ryggen känns helt paj, och jag får se om jag orkar jobba hela denna vecka. Hoppas, för denna sommar uppskattar jag mitt jobb sjukt mycket mer än vad jag gjorde tidigare. Jag gör nått bra, vilket inte är helt fel. Dock blir det lite för mycket av obekväma arbetsställningar. Får se kanske ringer en naprapat imorgon.

I helgen har jag umgåtts med farmor,man får passa på när man är här uppe. Hon är nog den bäst, förutom att hon skämmer bort en på tok för mycket. Har iaf haft det bra med henne!

Jag har svårt att träna eftersom det känns som att min kropp är paj. Att inte träna gör att jag känner mig nere. Det är tråkigt. Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan träning. Det gör en pigg och glad! Hoppas på att kunna utnyttja mina nyinköpta rullskidor snart. Har ett problem, går inte att få tag i stavar, inte rätt årstid, men ska man köpa rullskidor på sommarn? När jag frågat efter stavar på olika sportaffärer har alla frågat om jag menade gåstavar...hmmm..det första som man förknippar med stavar är väl skidor och inte promenadstavar...Eller..Och för det andra, som att jag 22 år skulle gå ut å gå med stavar. Nej TACK... Jag efterlyser stavar för rullskidor och inget annat..

2/7-09

Just nu längtar jag ännu mer här ifrån. Idag fylller pappa år och de hade varit på utflykt. Idag har jag jobbat en delad tur. Nu är jag helt slut. Mitt ryggont som jag hade tidigare i vår har kommit tillbaka så just nu känns allt bara skit. Vill inte vara här, vill inte ha ont, vill inte jobba...Jag vill träna å må bra. Men de ena vekar avlösa det andra. Känns borttkastat att jag lagt ner flera 1000 lappar på ryggen som nu är tillbaka på ruta ett igen.

Allt känns skit.... Nu har  jag klagat precis som alla tanter på jobbet gjort hela dan...Vissa klagar bara och vad man än gör så är det fel, medan vissa är tacksamma å glada!

Ser fram emot en ledig helg! 

1/7-09

Idag  vaknade jag trött och min först tanke var, nej jag orkar inte träna idag. Jag vill inte. Jag tog mig ur sängen åt frukost och satte mig framför datorn, jag insåg snabbt att jag kan inte sitta framför datorn till 15.45 och vänta på att börja jobba. Jag spände på mig pjäxorna, vilket känns lite onödigt varmt, med tanke på att det var 25 grader ute. jag rullade ut från Gångvägen på mina lånade skidor. Gick hur bra som helst. Jag älskar rullskidor. När jag kom hem kom jag på att cykeln stod på jobbet, så jag sprang till jobbet för att hämta hem den. Jag tog därefter en cykeltur hemåt. Det blev ett annorlunda triathlon, men roligt, skulle gärna byta ut simningen till rullskdior. En vacker dag ska jag genomför ett triathlon.
Jag vill bara säga att motion gör susen för välmående. Det känns bra att vara igång med lite träningen. Skulle bara får lite ordning på kosten så skulle det bli perfekt! Igår pratade jag med chrille, han har ju lilla Hugo så han har inte tränat på 4 veckor. Vi håller koll på varandras träning, Till hösten ska vi förhoppningsvis kunna peppa varandra till att köra stenhårt. Jag längtar tillbaka till UPPSALA och till lite rutiner! Mår inte bra när kroppen förfaller, men är på g å ta tag i det. Till hösten blir det till att deffa så att jag blir glad, och framför allt piggare!

Har just kommit hem från ett kvällspass som har gått bra. Nära till gråt nåra gånger, när man ser vissa sakker som berör... Jag är iaf glad över att jag har provat på detta jobb!

RSS 2.0