Sömn

Antal timmar sömn minskar stadigt, och det börjar känns överallt i kropp, i huvud , i humör m.m. Jobbigt.. Får se om det blir sovmorgon imorgon eller om det blir en morgonpromenad. Tiden har blivit framflyttad 1½ h pga av att Kristian har börjat jobba. Så nu går jag upp 05.10 vilket går rätt bra eg. men nu börjar jag bli trött.

Igår fick jag lära mig hur en borrmaskin fungerar. Fixade lite saker som var trasigt här hemma, Sen skruvade jag ihop en pall från IKEA som var sned så jag fick lite hjälp annars hade det inte funkat. Blev till att göra nya hål å sånt. Vädigt duktig känner jag mig. Vill lära mig sånna sakerså jag passar på att träna nu. Får se om jag får följa med på hans jobb nån dag till veckan. Dock skulle jag vara ivägen mest. :P

Nu ska jag försöka skriva klart mitt PM kan ju alltid hoppas.


Jag har tagit ställning

Nu var det ett tag sen. Jag mår sjukt bra! Å då menar jag verkligen sjukt bra. Tiden går så fort har knappt tid att skriva här dagarna är fullpropade med saker. Pluggar på nu lite in i det sista, dock har jag inte så mycket energi kvar. Foten  har blivit bättre. Jag känner mig så mycket gladar.. Jag är dock ledsen att jag snart ska åka hem, men det tänker jag inte på nu. Nu är det bara att leva å må.
I detta hus dominerar ironin och jag vet inte om det är många sekunder som är allvarliga men jag uppskattar sällskapet, jag undrar om jag har världens bästa hyrsevärld. Igår blev jag bjuden på mat och ikväll är det middag igen inte dumt. Jag måste fan köpa nått till henne. Förslag???
Jag går morgonpromenader nu för tiden, Kristian hakar på, kul att ha någon å prata skit med. Jag går upp 06.30 kokar kaffe, väcker honom å så går vi ut vid 7 tiden helt perfekt, jag kommer sakna våra morgonpromenader. Vi går nya väger varje dag så det är sjukt kul. Han är verkligen rolig. Ikväll efter middagen blir det brödbak. Jag lägtar. Vi ska börja skriva ner alla recept. Funderar på att göra en kokbok till honom. haha

Igår tog jag tag i det. På våran morgonpromenad kommer Kristian med frågan om jag tror på Gud. Vi hade ett innehållsrikt samtal i kanske 2 min innan det hela spårade ut. Men då slog det mig, att jag är fortfarande med i svenska kyrkan fastän jag tänkt gå ur det jättelänge. Vi räknade ut vad jag kommer att tjäna och det blev rätt mkt. DOCK gör jag inte det för pengarna. Jag kan gärna stödja andra verksamheter, vilket jag också gör. Betalar medlemsavgift till en kvinnojour. Jag är nöjd med det. Jag tänker iaf prioritera andra saker. Jag har gjort mitt val. Jag tror och vet att kyrkan gör mycket bra, jag vet också att det har massa sunda åsikter. Men jag har tagit ställning. Så nu var det sagt.

Jag och Kristian ska även ut på en lång promenad i veckan. Den kommer mest troligt ta flera timmar och kommer avslutas på fågelsången, med en kladdkaka som innehåller 100g socker. haha får massa bra info av Johanna. Men så kommer det att bli. Jag har så jävla roligt nu... allt är roligt. träningen är rolig dock har jag vilodag idag, måste ha det för att inte bryta ner kroppen. Så ...Jag gör 8 chins.. enbart på grund av min lätta vikt enligt andra, dock inte enligt mig. Jag tycker det är orättvist å så säga så :P haha..


Förr var jag alltid negativ å så hur dåligt jag mådde och hur synd det var om mig...

Nu tänker jag vända på det och säga: Jag mår så jävla bra, Jag älskar mitt liv och tar vara på varje dag. Jag skulle inte vilja byta bort en endast minut . Jag är så glad, en känsla som jag ska försöka att bevara.


En rolig veckan

Är väldigt trött efter en rolig vecka. Jag har sovit i snitt 4½ timma de senaste dygnen så idag ska jag försöka komma i säng tidigt så att det blir en lång å skönt natt.

Vad händer i mitt liv. Jag tränar hårt, inte för hårt, och jag känner att det som ger mitt liv glädje är träning, är så mycket piggare. Jag skulle knappast klara av att vara människa med den lilla sömndos som jag har om jag inte hade tränat. Jag har kommit in i ett bra flyt och det känns kul igen.

Varför lite sömn... ja för att jag är inne i en period där jag har så mycket inspiration och måste prova på nya saker. Måste sätta upp nya mål. Det var längesen jag hade så här roligt, mest kanske detta beror på att jag har hängt med människor som jag uppsakttar. De senaste dagarna har bestått i att prova nya recept. Jag har lärt mig att samarbete med en person som inte har denna förmåga egt.

Ska lägga ut lite recept snart, men vi funderar på att göra en receptbok, så det är inte omöjligt att jag väntar med det och lägger upp 5 recept åt gången. Vi har gjort muffins, hemmagjord glass (isglass, för lite fett antar jag), och plättar (som vi från norr säger.) Jag tittade på och åt medan Kristian leket kock och slägde upp plättarna i luften.

Imorgon blir det promenad kl 7.00 och väckning av Kristian kl 06.45, Sedan ska vi ha en ätardag, vilken innebär en stor frukost, då även hans syster kommer över, ska bli nice, därefter lär jag sätta mig och plugga vare sig jag vill eller inte. Men det är inte synd om mig.

sleep tight


En rubrik

"Bitter slutstrid i Sri Lanka"  (Aftonbladet)

Hoppas att det är slutet på det långa kriget och början på något nytt !

efter 37 år...

Foto: AP

Presidenten: Civila fritas om 48 timmar

Tamilska tigrarna sköt mot civila som försökte fly Nu utlovar presidenten att de civila ska fritas och kriget avslutas inom 48 timmar. (lånad av Aftonbladet)

Någon kanske hörde min vädjan- tror inte på nått förrän jag sett det.


Rubriker under 25 år

Foto: reuters/ap

Röda Korset: Ofattbar katastrof i Sri Lanka

Regeringen och tamilska gerillan vägrar sluta kriga - FN vädjar ännu en gång 50 000 lankeser fångade i krigszonen - kan inte fly. 1 Karta Här tvingas Röda Korsets vänta med mat till de hungrande (AFTONBLADET)

I över 25 år har Sri Lanka funnit med, med rubriker som dessa. Rubrikerna har duggat tätt den senaste tiden och frågan är: när ska kriget ta slut?
Själv var jag på Sri Lanka för 16 år sen, och sen dess har inte hänt så mycket.. Sorligt men sant. Iband fattar jag inte hur långt i från den världen man lever. För det går inte ens att leva sig in i det. Sluta kämpa å lägg ner, tänk om det kunde vara så enkelt.

Finns inte så mycket att säga, bliderna å rubrikerna talar ju sitt tydliga språk.

Skoinlägg

Det här kommer bli ett spännade inlägg, som kommer handla om skoinlägg. Skoinlägg måste nog vara det värsta som finns iaf till en början. Idag var jag hos ortopedteknikern, och fick mina sulor. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, kommer sitta inne så jag slipper gå med ett höghus under fötterna. Känns inge bra och för det andra blir vänsterskon för liten med det där jävla inlägget :( Känns jobbigt vet inte hur jag ska lösa problemt direkt. får prova å se.. Fan vad jag hatar inläggen, blir arg bara jag tänker på dem, för det andra kommer de ställa till problem eftersom jag inte kommer kunna använda vissa skor längre.

Efter jag varit på löpkliniken så gick jag å träna, antagligen tog jag i för hårt eftersom jag har ont i foten nu. Känns ju värdelöst. Hur ska jag göra för att inte få skador på överkroppen nu, med tanke på att jag inte kan variera träningen så mycket... Alltså livet är rätt tröttsamt nu.  Tänk dig själv det du tycker allra mest om  det du älskar att göra eller hålla på med rycks ur dina händer och så står du där och vet inte vad du ska göra längre. Just nu känns det så, så tomt. 

Det var den här veckan som jag skulle laddat med massa kolhydrater, drukit litervis med vatten, åkt till GBG, sprunget göteborgsvarvet på under två timmar....När gbg varvet är över kan jag nog sluta att älta detta, men innan dess är det faktiskt en riktigt kämpig period, och allt är bara dåligt. Längesen jaag var deppad, men nu är jag tyvärr det :(

Jag vill ju springa istället blev det de här.

Skoavtrck till skoinläggen.


Nya tag, jag hoppas att detta är min vecka

Nya tag, jag känner mig inte stark, men jag ska bli det. Nu ska den rätta Maja komma fram, nu ska jag kämpa. Jag orkar inte deppa mer, jag orkar inte tänka på att göteborgsvarvet är denna vecka, för tänker jag så blir det ingen rolig vecka. Så köra i igång med fysträning i dag, ingen blir väl gladare än Sandra hoppas jag :)

Nu ska jag till skolan, en ny kurs väntar, men all motivation har runnit ur mig..

Till hösten ska jag läsa dubbelt, varför kom jag inte på det tidigare. Då blir det Examensterminen + Eng Ls, kommer bli bra. Som mål hade jag att klara en kurs, men Viktoria peppar mig så nu ska jjag försöka ta tre av dem :) haha. Nästa termin kommer iaf bli stenhård , men rolig!  Sen står man ute i vida världen helt själv. 

Jag har en fullspeckad vecka..


Måndag 11/5
8-12   Skola
13.00 Laserbehandling
           Träning 

19.00 besök av Anna och Camilla

Just det: vad är det för en dag ..jo det är mammas födelsedag hurra hurra hurra. :)


Det tog mig 3 år

Det tog mig 3 år att inte förstå att en tenta inte är hela världen. Inte organisera mitt liv kring en tenta. Ja nu är det över å jag är inte så utmattad lagom. Ska iväg snart å käka lunch med lite kompisar fira detta. Sen blir det epelering och därefter sjukgymnasten. Ska på laserbehandlig, kommer nog bli bra i foten snart.

Hur tänker människor i min omgivning. .... tänk om man visste det då skulle livet vara lättare,

Måste skynda mig nu. sen som alltid, vad har hänt med mig?

Distans till livet

Ja.. jag är vaken, dock borde jag inte sitta här, utan plugga istället. Så snart är det dags att köra igång med plugget. Har två tentor imorgon, känns som att jag borde klara dem, vilket är mitt mål. Jag är glad så länge jag bara klara dem.
En eller två tentor är inte det viktigaste här i livet. Nyckeln till insikt är ordet perspektiv.

En vecka sedan det var valborg, helt sjukt.. Men jag börjar med Kvalborg.

Kvalborg: Dagen då min fot sa ifrån och jag grät. Sen kom Viktoria hit å då blev allt bättre. Sen blev det ännu bättre då Kicki, Sandra, och Lisa kom jag mötte upp dem på stationen. Egentligen var det väl meningen att vi skulle gå någonstans, men vi blev kvar här hemma tills grannarna blev tokiga på oss. Det droppade in folk under kvällen och vi blev väl en sisådär 25-30 pers. Vilket var jätteroligt:) Sen blev det promenad på stan och en nattgäst på soffan.

Valborg: upp kl. 7 gjorde en paj, Sen iväg till stan och därefter ekonomikum. Hur mycket folk som helst. Det var roligt träffade massa folk, massa pitebor, och massa andra:)

Därefter gick jag till stadsparken, träffade Annie mfl. och därefter blev det  campangegalopp, fyfan måste ju vara det roligaste. Man tror att en gång räcker, men icket. Det är sjukt kul!!
På kvällen blev det studentvägen, och där träffade jag min soffgäst. Sen när det blev lite kallt ute så blev det fest på jäknegatan.

På fre: lämnade jag kicki å hennes kompisar på stationen. Därefter blev det parken, men bröderna och Victor. Var ju trevligt.


Nej nu måste jag verkligen sätta igång med plugget tänker inte plugga hela dagen. Vill på stan idag!!

Onsdagen 29/4

Var den dag min värld rasade samma och trårarna flödade och inte ville ta slut. När tårarna rann längst kinden när jag gick genom stan.. När tårarna inte vill sluta komma utan bara kom. Det var dagen då livet rasade då allt kändes så värdelöst och jag bara ville dra täcket över huvudet. Nu i efterhand och lite distans till allt så kan jag se det med andra ögon, men fortfarande ett tomt hål inom mig. Det var denna dagen jag fick vet att jag hade en fotskada. Jag var helt övertygad att en veckas vila var det som behövdes, men.. När jag satt hos sjukgymnasten,  och hon sa: för dig blir det inget göteborgsvarv, så slog jag till en början bort hennes ord. Jag lyssnade inte utan min tanke är att jag tänker springa. Jag har ju förfan tränat massor, det här var ju mitt stora mål, mitt mål som jag levt för nu i flera månader. Jag satt i en dimma. Allt blev dock definitvit när hon sa att jag inte kommer träna på 6 veckor och om jag springer med foten kommer jag få en kronisk sjukdom. Kornisk sjukdom... nej då kommer jag aldrig mer kunna springa alla planerade lopp.. Jag satt där och höll trårarna å ilska inom mig. Nu går jag med skoinlägg och på onsdag ska jag  fixa riktiga skoinlägg...

... Det blir ingen löparträning, och jag kommer definitivt inte springa mellan Norrfjärden och Luleå i sommar då hade jag behövt köra maxträning. Vilket inte går. Jag mår dåligt av tanken av att inte kunna springa, gå, cykla eller att stå på en crosstrainer... Vad ska jag göra nu det var ju mitt liv, som jag ska klara mig utan i hela 6 veckor en evighet. Iaf för en som älskar allt som heter kondition.

Gråter inom min när jag tänker på detta.

(Återkommer om valborgsäventyrern och alla bra minnen i mitt dock tomma hjärta)

RSS 2.0