Rullskidor

Igår var jag i Luleå och hälsade på Julia. Dock hade vi inte vädergudarna med oss eftersom det var lite mulet. Så det blev inte till att ligga på någon strand, men lika kul hade vi för det. Det blev att åka till Leos lekland, därefter blev det lunch, otroligt gott, synd bara att man äter för mycket. Längtar till Uppsala så att jag kan träna och äta som jag vill. Sommar är en svår årstid. Vi åt middag tillsammas på deras balkong var helt underbart skönt och gott!

Därefter åkte jag till farmor och hjälpte henne å packa. Just nu befinner sig hela familjen förutom jag på Orust. För mig är Orust= sommar. Känns mer jobbigt å vara hemma när alla är där. Dock är jag glad åt det fina vädret som kom tillbaka idag. På morgonen vinkade jag av mamma och farmor på kallax. Åkte in till Luleå och mötte upp Hanna..

Och nu...Jag köpte ett par rullskidor, inga värsting skidor, men de duger till mig. Nu ska jag ut å rull lite då och då, kommer iaf behålla armmusklerna:) Dock måste jag hitta mig ett par nya stavar. Eftersom man inte kan ha samma stavar. Stavarna ska vara ungefär 10 cm längre än när man åker vanliga skidor. Så på fredag blir det till att leta, kan nog låna de jag har ett tag till. Frågan är bara hur jag ska få ner dem till Uppsala.


Längesen

Nu var det längesen. Det har väl inte hänt allt för mycket.

Midsommar var bra, jag jobbad i midsommarafton. Det gick väldigt bra. På kvällen åt jag en god middag med mamma och pappa. På lördagen åkte pappa till stugan, så nu är bara jag och mamma hemma. Lördagen var jag på trav med kicki väldigt roligt faktiskt, det var en undebar kväll. Den norrländska kusten är fin nu under sommaren. vi avslutade kvällen med att gå ut på 1906, vet inte om det var så speciellt....

Jag har provat att springa efter 8 veckors vila och foten håller inte riktgt än.. Känns surt.. Vet inte vad jag ska göra för att bli bättre. Stackars fot. Vet inte än om jag ska springa tjejmilen eller inte, skulle behöva ha en tiden.

Jag har vågat ställa mig på ett par rullskidor, å dra åt skogen  vad roligt  det är.  I torsdags var jag hos norens och provade, Kurt följden med mig ut och hjälpte mig . Berättade vad jag skulle tänka på osv. Jag började åka med klassiska skidor, men han hade också med skateskidorna. De klassiska föll mig i smaken, kanske beror det på att det är mer stabila. Roligare att åka med klassiska om man nån gång i framtiden ska åka vasaloppet, vilket inte är helt omöjligt. Det var rullskidor, underskatta inte den träningsformen, ganska likt skidor, men enligt mig kräver det en annan typ av teknik. Så snart blir det att köpa ett par egna, tyvärr lär det bli dyrt eftersom jag måste köpa nya stavar, längre stavar än vad jag har. En väldigt rolig träningsform, för sånna som tyck om skidor.

Snacka om...

Snacka om att jag har lite att göra. Jag tog mig en promenad. Var skönt att komma ut och få lite luft. Lyssar på min bok samtidigt så det går snabbt. Jag borde egentligen skriva klart mitt personliga brev så att jag får iväg ansökan. Ska prova att söka ett jobb till hösten, mest för skoj skulle. Jag har för mycket tid vilket innebär att jag inte gör nått, inte så smart.  Har för mycket tid att tänka.. tänka på vad jag skulle vilja.

Jag är grymt sugen på att fjällvandra i sommar.. är någon på så är det bara att höra av sig. Det är tråkigt att inte kunna springa, annars brukar ju fylla denna årstid med löpning. Får se när jag kan dra igång med träningen på allvar, börjar bli riktigt sugen nu. Funderar på om jag ska springa tjejmilen, för att ha en starttid att använda mig av om jag skulle få för mig att springa andra lopp under  våren 2010. Skadan tog lägre tid att läka än jag tänkt mig och det är frusrerande. Vill bara springa, känna vinden mot mig, känna svetten rinna, och känna mig helt slut. Snart så...Jag ska fan stå ut i väntans tider. Här blir det inte så mycket träning, kosten blir inte den samma som hemma, så jag känner hur kilona lägger sig på fel ställen. Ska göra mitt bästa ändå. Jag provar inte så många nya recept, men funderar ändå på att göra nå muffins med proteinpulver snart. Det är kul att exprimentera med mat. I veckan ska jag nog baka bröd också. Brödbak är ju alltid trevligt. Ja, jag vet bara mat snack, jag är nog besatt.

Snart  blir det att åka in till stan, borde kika om jag hittar några nya skor att ha på jobbet. Helst en hel sko, så att jjag får i mina förbannade skoinlägg, så att foten får rätt stöd och skada kanske kan bli bra. Stengolvet på jobbet är ingen hit för mig. 
 
Nu ska jag ta tag i mitt liv.

Måndag

Måndag är ledig, har haft jobbarhelg, och det har gått bra. Igår jobbade jag kväll och det var väl lite omständigt där uppe. Men jag ger mig inte så lätt, och tillslut hade jag alla i säng, nöjd. Tycker att det funkar bra att jobba och att det är rätt kul också. Jag måste säga att de som arbetar där året runt gör ett fantastiskt arbete. Vilket slit !

Nu är det måndag och jag är ledig, men ingen annan verkar vara det, fan vad typiskt, tråkigt. Jag tycker verkligen inte om detta. Ska denna dag bara gå till ingenting. Jag har två alt. antingen börjar jag plugga eller så drar jag på en promenad. Jag borde plugga, ska läsa dubbelt till hösten, så borde göra bort lite nu i sommar.


Igår fick jag bilder på hunden.. vill säga vår, men det kanske är fel... Så söt!!!! Men jag längtar iaf!!


Tillökning

Hemma i Norrfjärden, jobbet har dragit igång. Har jobbarhelg i helgen, vilket är helt okej faktiskt , eftersom jag är hemma för att jobba. Igår var JUlia och Emilia här, jag åkte med dem till Luleå och träffade farmor där jag givetvis fick palt. Idag var jag Anna och Frida å hälsade på Julia där vi fick en underbar god middag. Kul att träffa nära å kära!!
Jobbet känns helt okej, inte så tungt fysiskt, dock psykiskt , jag vet inte vad jag föredrar, det är bara att gilla läget!

Igår kväll fick jag ett meddelande, och beskedet att vi fått tillökning, en liten valp. Inte här utan hemma i Uppsala. Chrille har köpt en hund. Jag längtar så fruktansvärt mycket ner till Uppsala, ville se den lille. Jag trodde att min hemlängtan hade försvunnit, men efter dagens samtal har jag insett att jag längtar nå fruktansvärt. Vill helst inte höra nått om livet i Uppsala när jag är här, för då vill jag bara tilbaka. Jag hoppas att Anne-Lie och Tommy kommer upp och hälsar på mig, Chrille surrade om att följa med då. Det gäller bara att övertala Tommy, får ringa å tjata på honom. Vill bara hem. Kanske inte är så konstigt, det hade ju varit värre om jag inte tycket om Uppsala alls.
 
I tisdags när jag lämnade Uppsala kändes det V- modigt. Konstigt att städa ihop allt. Onsdag var jag tillbaka på norris mitt jobb och det kändes som jag aldrig varit ifrån det, konstig känsla, var ju 10 månader sen.

Hur som haver, Jag är glad å träffa mina nära å kära, se det underbara och vackra landskape, samtidigt som jag saknar Uppsala, alla mina vänner där, min träning, mina morgonpromenader.


Nu blir det sängen, upp tidigt imorgon. Kommer drömma om hundar!

Högt affektionsvärde

Usch, nu börjar det närma sig.. Imorgonkväll den här tiden landar i Luleå... Igår hade jag en mysig dag ute i Sunnersta med Camilla och Anna, skönt att ventilera. Vi hann diskutera många olika ämnen, många tunga ämnen, men även roliga saker emellanåt.

Dagen började med morgonpromenad, Så himla fint att gå längsvid ån. Sen frulle och sen iväg å träna, Så himla skönt. Sen åkte jag hem och började packa och städa. Ska slutföra det imorgon. Jag är så himla duktig på att påbörja saker men aldrig bli klar, men ska ta mig i kragen.

Dagens första höjdpunkt var att träffa min käraste korrekompis. Bjöd henne på middag och satt å snackade tog en promenad nere vid ån.
Dagens andra höjdpunkt, var den present som jag fick. Jag fick en tröja å ett par strumpor av Tommy, min hyresvärds kille/man. Kläderna är kanske inte de snyggaste, lite stora, men han har ansträngt sig. Har inga kläder med så högt affektionsvärde. Blev så glad!!! Var jobbigt att säga hejdå till honom idag. Han är den snällaste, han är så himla omtänksam. Kommer sakna.

Imorgon på morgonen åker min hyresvärd till jobbet. Kanske inte låter så jobbigt, men det är det. Vi har kommit varandra så nära. 


Imorgon kommer att bli en intensiv dag, Kommer att sakna alla mina vänner här. Kommer sakna Uppsala!


Mitt hem!

Sitter här och småfryser med en fot som värker och en svettig kropp, har just gjort dagens träningspass, var hur skönt som helst. Fastän vissa dagar känns mer jobbiga än andra å ta sig iväg är det helt h´klart värt det eftersom man blir piggare. Det finns inget bättre. Cyklade idag, vågade inte göra så mycket annant med tanke på att foten är sämre igen. Men men.

Vi börjar från början.. Igår, träffade min fina vän Annie och fikade med henne. Nationerna är väl helt underbara. Grymt billigt, är det nått man kommer sakna i studentlivet är det  nationernas fika. Mysigt, gick vidare till stadsparken, kom lite sent för allt firande, men satt  i solen ett tag!!

Hem, somnade på soffa, kan det bero på att jag inte tränade.. kanske, jag vet inte..Sen blev det en promenad till Elin och John som bjöd på mat och en dålig fotbollsmatch. :( Julia jag är så glad att jag inte köpte någon biljett.. :)Sedan blev det lite tv-spel.. Mitt lag vann, kanske inte tack vare mig. Men jag är en jävel på att välja rätt lag :) Jag är en vinnare!!!
Syrran sov här, lämnade av henne på tåget. Gick å träna, fyfan vad skönt det är å svettas.. Om ni bara visste... Har ni aldrig svettas på riktigt så att det droppar, så pröva... Det är värt det. Känns skit att veta att jag endast kan gå till sats 2 gånger till och att det sen dröjer 2 månader. Jag skulle kunna bo där. Alla tycker det inte är roligt att gå på gym, så det borde finns mer och andra aktiviteter. Jag har en plan i mitt huvund vad jag skulle vilja driva någon gång i framtiden....Men det är hemligt.

Mitt hem är Uppsala, älskar mitt boende, tycker om dem jag bor med, mina vänner är de bästa,älskar uppsala älskar mitt liv!

Mitt rum


På tisdag kommer jag till Norrfjärden, ska bli kul att träffa alla nära å kära! Vissa saknar man riktigt mycket! Men det är här jag känner mig hemma!


Sommarlov

Första dagen på sommarlovet. För i går lämnade jag in mitt PM, känns så jävla bra. Igår var ju ut å åt med tjejerna alltid lika trevligt med våra middagar. Idag är det en sån där seg dag, har legat på soffan å sovit, vilket har varit skönt. Inga måsten inga krav. På onsdag börjar jag jobba dock, men jobba är inte samma sak som att plugga.
Inte helt omöjligt är det att detta är mitt sista sommarlov där jag måste jobba. Min tanke är att vara ledig nästa sommar, men det beror ju helt på hur det ser ut på jobbfronten. Det är läskigt att leka med tanken. Min tid i Uppsala som student är snart över. För ett år sen hade jag tyckt att det hade varit skönt, men nu trivs jag så jävla bra, så nu känner jag mig mest vilsen. Hur kunde tiden bara försvinna? Jag har ingenting som drar mig nånstans. Jag känner mig mer hemma i Uppsala än i Piteå. Att flytta hem är inget alternativ. Har varit borta från Piteå allt för länge, jag har inte bott där på riktigt sen juni 05.

Måste skriva nått om träningen, det går bra, dock är jag väldigt trött i min lilla kropp, har slarvat med att göra chins. På tis tänkte jag klara 15, men får vara nöjd om det blir 10. Det är ingen omöjlighet!! Allt jag vill kan jag :)
Jag vill jag kan, jag kan jag vill


RSS 2.0