äntligen

Nu äntligen är det helg. Efter en vecka  som har varit realtivt lugn. Dock är jag förbannad på min cp lärare som inte är nån föebild alls.  Vi har inte tid att skriva av oh- bilderna men vi har tid att sluta 30 min innan. Jävla kärrning. För det andra har man endast 2½ timmas undervisning i ämnet per veckan kanske man vill ha den undervisningen. Just nu fattar jag inte varför jag tar lån, får ju knappast nån undervisning alls. Men det jag kan glädjas åt är att utb. snart är över. Har massa planer. Analysen som vi ska göra är som en B-uppsats så jag fattar inte hur hon har tänkt. Dock kan jag inte börja med analysen förran vi fått tillbaka transkrbitionen. Så nästa veckan kommer det bli fullt upp.

Idag har jag väl  inte gjort så mycket, tvättat, städat och pluggat. Nu sitter jag å väntar på  Elin vi ska laga mat och baka till min födelsedag.

Vet inte vad som händer riktigt, viktigt är dock att man inte ska handla imorgon å tänka lite på miljön!!

För mycket

Just ikväll känns allt bara för mycket. Kom inte hem från skolan förran kl. 18.30 Nu är dock intervjun bortgjord, men det var väl det lättaste. Jag borde lyssna igenom bandet ikväll en sabbis. Men sen börjar det riktiga jobbet med transkriberingen och därefter det som kommer att ta tid, analysen. Ser inte fram emot det. Skulle behöva renskriva anteckningarna från föreläsningen, samt skriva klart en upp som snart ska in. Vet dock inte vilken ordning jag ska ta det i eller släppa det tills imorgon. Bandet måste jag dock lyssna igenom ikväll.

Intervjun gjorde vi med en fransyska . Intressant!! Hon var ritkigt duktig på svenska för att bara ha varit här i 5 månader. Jag är yrkesskadad , men jag blev så himla glad när hon använde sig av rätt genus neuturm eftersom inlärare brukar ofta använda utrum. :) Ordet tolerant använde hon perfekt allt stämde prosidin var mycket bra. Sen undrar jag hur många pluraländelser franskan har eller om det använder sig av numbers ?? Ska fråga pappa.  För plural var inte hennes starka sida. Jag har redan börjat analysera så, men mycket arbete framför mig, med tanke på att analysen ska vara 15-20 sidor. Får lite panik :P

Sitter å äter min allt vanligare middagsmat som är gröt, mycket gott.

För er som inte visste så är jag gudmor åt världens sötaste pojke å det är Mojje!


Just det, inte så viktigt men jag klarade grammatik tentan!


kommer smygande

Så infinner sig ett litet moln av ångest inom mig. Vad fan är det för fel på mig. Varför inte vara mittemellan..????????????Alkohol för bara med sig en massa skit. Varför kan jag inte vara lagom.. Varken för på eller av. Varför.......................Vad har läkare gjort mig.......

Har iaf haft en trevlig kväll Med Sandra och Martin, och snart kommer Mojje också.. Då ska jag låna min prins :)

Fest i rummet next door. Så är inte säker på om det blir så mkt sömn men,
sleep tight

Alkohol..

Vad ska man säga om den farliga giftiga alkoholen.. Inte bra för kroppen. Inte bra för mig.. Inte bra för någon. Igår var första gången på länge som jag drack lite mer än vanligt. Innan dess var det i juni. Man kan ju tro att jag är nykterist men så är inte fallet, men skulle jag vara det skulle jag inte skämmas för det. Alkohol är trevligt men jag har lite dubbelmoral gällande alkohol.,. Jag Har inte tränat på 2 veckor pga av sjukdom så hela kroppen förfaller, men när jag väl börjar om å träna så blir det ingen alkolhol på ett tag. Alkoholen förstör verkligen allt. Hela kroppen blir ju förstörd.

Jag längtar tillbaka till träningen. Jag har hunnit gå ner två kg sen jag blev sjuk. Men jag väger heller 2-5kg mer och har en fin kropp som för det andra är mer hälsosam. Som gör att man orkar mer. Som ger en en fastare kropp. Vikten säger inte allt om kroppen.

Nu blir det promenad med Annie och Andrea!!

tenta

Ja nu sitter jag å äter å känner mig stresad.  Ska dra om 20 min , så tyiskt mig att alltid stressa..

Nu ska allt sitta men det gör det inte

massa ord och regler snurrar runt i huvudet såsom...: hyperonymi aktionsart, aspekt som inte ens finns i svenskan, FV2, Fundament, predikativ som jag kommer glömma, genus, species, kongurens,

allt är massor men nu har dagen kommit, Det är den 7/11 och det är tenta kl 13.00 -snart är det över

Kommer sakna grammatiken!

arg

Mitt arg brev till läraren som inte blev så himla argt. Uran ganska trevligt.. Hoppas på nån respons.

Hej!


Jag skriver ang. tentan i andraspråksinlärningen och jag vill förtydliga min problematik. Jag har efter det schema vi fick ut vid terminens början planerat min hemresa till Piteå till jul. Min biljett är inte ombokningsbar och jag har inte ekonomiska möjligheter att betala 2000 kronor till för att boka en ny biljett. Att skriva omtentan, som du föreslog idag, och som infaller en bit in på vårterminen, är inte heller en lösning på problemet. Jag läser då en annan kurs som går på helfart och som jag måste fokusera på. Det känns inte optimalt att skriva två tentor, andraspråksinlärning och fonetik, inom två dagar, då jag måste hinna repetera och samla ny energi inför den andra. Jag har alltså ingen möjlighet att välja mellan de två datum vi fått för att skriva tentan.

Av de anledningar jag framfört så skulle jag vilja föreslå två andra datum för att skriva tentan i andraspråksinlärning.

•1)      17/12-08 ( Innan sista lektionstillfället.)

•2)      12/1-09 ( Rimlig tid innan fonetiktentan)


Om det bara är jag som inte kan skriva den 19/12, kanske det går att ordna, så att jag med tillsyn skriver ensam någonstans den 17/12.



Mvh

Maja Nilsson


Fortfarande sjuk

Känner mig fortfrande sjuk, vet inte vad det är, men det känns inte så roligt. Har värsta tandvärken och det gör fruktansvärt ont faktiskt. Jag vill bara bli frisk och så jag kan prestera bra på tentan på fredag. Igår ville jag bara sov men det var fest som inte slutade förran vid 6 tiden. Men eftersom det är svårt att var ljudet kommer från kan man inte gå å säga till heller, men var riktigt arg.

Har pluggat massa idag å ska v'äl fortsätta. Jag är så jävla nöjd för jag har faktiskt lärt mig så himla grammatik det är roligt. Å kom ihåg att grammatik är en efterkonstuktion av språket.!!

Lunch nu!

RSS 2.0